bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus vyměnil dlouholetého kapitána! Foligno míří bojovat o Stanley Cup

12. dubna 2021, 0:45

Vojtěch Balon

Jarmo Kekäläinen upekl během dvou dnů dvě velkolepé výměny. Nejprve získal od Tampy Bay volby v prvním a třetím kole draftu za obětavého beka Davida Savarda, před pár okamžiky se mu podařilo získat podobnou kořist za kapitána Nicka Foligna.

Třiatřicetiletý křídelník, který ale může obstojně hrát i ve středu útoku, je nejnovější posilou Toronta. Foligno se papírově stěhoval komplikovanou cestou přes San Jose, aby se lídrovi Severní divize vešel pod platový strop. Columbus nejprve poslal Foligna k Sharks a ponechal si 50% jeho platu. Sharks poté poslali Foligna a svého útočníka Stefana Noesena do Toronta výměnou za volbu ve čtvrtém kole letošního draftu. Maple Leafs nakonec poslali Blue Jackets volbu v prvním kole letošního draftu a volbu ve čtvrtém kole draftu příští rok.

Přehledně:
Toronto získává: Nick Foligno (Ú), Stefan Noesen (Ú)
Columbus získává: 1. kolo v draftu 2021, 4. kolo v draftu 2022
San Jose získává: 4. kolo v draftu 2021 

Cena za rodáka z Buffala byla opravdu vysoká, a ač jej výměna kapitána musí bolet, Kekäläinen si zároveň může mnout ruce. Generální manažer Columbusu obdržel na Nicka Foligna několik nabídek, které obsahovaly volbu v prvním kole draftu. O zkušeného útočníka měla původně zájem také Minnesota, v jejímž dresu by se Foligno potkal se svým mladším bratrem Marcusem, šéf Wild Bill Guerin ale odmítl loučit se s volbou v prvním kolem draftu.

Kyle Dubas se k tomu odhodlal, a Foligno tak míří na sever bojovat o Stanleyův pohár. Pikantní je, že posílí právě klub, který loni s Blue Jackets vyřadil z předkola play-off. Nyní už bývalý kapitán Modrokabátníků se v dresu Maple Leafs potká s Rileym Nashem, který po stejné trase putoval před pár dny.

Podle columbuského zpravodaje pro The Athletic Aarona Portzlina existuje naděje, že se Nick Foligno po sezóně do Columbusu vrátí jako volný hráč. Tato teorie rozhodně dává smysl, Foligno se v Ohiu usadil s rodinou a považuje Columbus za svůj domov. Za posledních devět let se navíc stal neodmyslitelnou tváří Blue Jackets.

V takovém případě by Kekäläinen odsouhlasil opravdu geniální obchod.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.