bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další tým se rozchází s trenérem. V Arizoně končí Rick Tocchet

10. května 2021, 14:30

Jiří Lacina

To se nám se změnami na trenérském postu roztrhl pytel. Ledva ohlásili změnu kurzu v Columbusu, přišla stejná zpráva z Arizony. Oba kluby se rozhodly nejít cestou zbrklých změn a nechaly své muže dokončit sezónu. Tu příští už začnou s někým jiným.

Jak oznámila organizace Coyotes v neděli na twitteru: „Kojoti a Rick Tocchet se po vzájemné dohodě rozhodli jít každý vlastní cestou.“

Rozhodnutí pochopitelně souvisí s výsledky. Arizona posedmé v posledních osmi letech neprošla do play off. Tocchet pracoval s mužstvem od roku 2017 a byl u jediného postupu. Loni se Kojoti dostali přes kvalifikační kolo (3:1 s Nashvillem), načež vypadli s Coloradem (1:4).

„Po mítinku s Rickem jsme se rozhodli, že trenérská změna je v tom nejlepším zájmu klubu,“ řekl generální manažer Bill Armstrong. „Bylo to velmi náročné rozhodnutí, nicméně věříme, že je čas pro nový směr a nové vedení. Rick je velmi dobrý trenér a neuvěřitelná osobnost a my si upřímně vážíme jeho tvrdé práce a oddanosti Kojotům v posledních čtyřech letech.“

Arizona si letos nevedla zle. V průběhu sezóny držela několikrát čtvrtou postupovou pozici, dubnová šňůra porážek ji však šanci na postup vzala. Konečná bilance zní na 24 výher a 32 proher (z toho 6 po základní hrací době). Závěrečné dva triumfy nad San Jose už situaci nezvrátily.

„Bylo poctou trénovat Kojoty ty čtyři sezóny. Mám velký respekt a obdiv ke všem hráčům, které jsem v Arizoně vedl, včetně trenérského, lékařského a dalšího personálu. Jsou nejlepší v NHL, cením si jejich pomoci,“ rozloučil se Tocchet, jemuž v létě končí smlouva.

Sedmapadesátiletý muž má za sebou v NHL 18 sezón coby hráč a šest coby hlavní trenér (dvě v Tampě Bay, čtyři v Arizoně). Osud jeho asistentů, Phila Housleyho, Coryho Stillmana nebo Coreyho Schwaba, ještě nebyl dořešen.

GM Bill Armstrong prozradil, že chce dát novému šéfovi lavičky volnost, aby si přivedl vlastní lidi. Klub má v hledáčku několik kandidátů, které ale většinou ještě nemůže kontaktovat, protože ve svých týmech nedokončili sezónu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.