bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dva měsíce mimo. Montreal se musí vypořádat s dlouhodobým zraněním produktivního beka

15. října 2022, 15:14

Jan Vojkůvka

Montreal se minimálně osm týdnů bude muset obejít bez obránce Mika Mathesona. Osmadvacetiletý hokejista má podle informací natažené břišní svalstvo. Magnetická rezonance sice neodhalila trhlinu, ale léčba se i tak výrazně protáhne.

Mike Matheson přišel do Montrealu v červenci, kdy byl vyměněn z Pittsburghu za Jeffa Petryho a Ryana Poehlinga. Pro zkušeného beka se jednalo už o druhou výměnu v rámci probíhajícího kontraktu, který uzavřel v říjnu 2017 na Floridě.

Příchod Mathesona má Montrealu pomoci hned ve dvou hlavních hokejových oblastech. Vedle vyztužení defenzivy – což Canadiens po 319 obdržených brankách v minulé sezoně nutně potřebují – má rodák z Montrealu pomoci i s přechodem do útoku, jenž mají Habs podprůměrný. Jedná se totiž o ofenzivně laděného a produktivního beka, který v uplynulém ročníku nastřílel 11 branek a přidal 20 asistencí. 

Začátek sezony však Matheson zmeškal a jeho absence by měla trvat až do poloviny prosince. K jeho zranění došlo během tréninkového kempu a původně bylo pouze oznámeno, že má obtíže v dolní polovině těla. V pátek pak přišla upřesňující informace, že magnetická rezonance odhalila natažené břišní svalstvo.

„Řekl jsem mu, že je lepší podstoupit léčbu teď než v polovině sezony, nebo na jejím konci,“ řekl trenér Montrealu Martin St. Louis, pro něhož je klíčové, aby měl Mathesona připraveného do dalších měsíců. A aby se jeho zranění nezhoršilo. „Vím, že je nešťastné, že jsme o něj přišli, a vím, že je zklamaný. Ale je potřeba mít pod kontrolou to, co člověk může,“ dodal lodivod týmu, jehož tým zahájil sezonu výhrou 4:3 nad Torontem a porážkou 0:3 s Detroitem.

Osmadvacetiletý Matheson, který vstoupil do NHL v sezoně 2015/16 v dresu Floridy a poslední dva roky odehrál v Pittsburghu, je momentálně v polovině probíhající osmileté smlouvy. Až do konce sezony 2025/26 bude v průměru pobírat plat ve výši 4,875 milionu dolarů ročně. Na svůj debut v dresu Canadiens si ale bude muset ještě počkat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.