bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Florida bude usilovat o čtvrtou výhru v řadě proti Vancouveru, Caps se představí v New Yorku

20. prosince 2015, 20:02

Michal Muška

Šest zápasů dnes nabízí program NHL, z toho tři začnou ještě před půlnocí našeho času. Panthers se vrací domů na zápas s Vancouverem, zatímco na ledě jejich rivalů z Tampy bude bojovat o důležité body Ottawa. Calgary se pokusí vrátit na vítěznou vlnu v Detroitu a Washington se představí v Madison Square Garden. Zbylé dva zápasy se odehrají v Bostonu, kam míří Devils, a v Chicagu, kde se domácí Hawks střetnou se San Jose.

22:00 Florida Panthers (17-12-4) – Vancouver Canucks (12-14-8)

Po čtyřech zápasech se Panteři vrací domů, díky třem výhrám navíc v dobrém rozpoložení. Jejich dnešním soupeřem bude Vancouver, který sice vyhrál v pátek v Detroitu, jinak ale nezažívá vůbec dobré období. Již podruhé by dnes Kosatkám mohl chybět Henrik Sedin, který se svým dvojčetem Danielem opět suverénně ovládá klubové bodování. Floridu nyní čeká šest zápasů ve své aréně za sebou, a do prvního z nich vstupují Cats v dobré formě. Jaromír Jágr sice stále čeká na gól, který by ho v historických tabulkách posunul před Marcela Dionnea, pro českého veterána je ale důležitější fakt, že Floridě se daří a drží tak momentálně postupovou pozici. Atraktivní zápas pro české fanoušky začíná už ve 22 hodin.

23:00 Boston Bruins (18-9-4) – New Jersey Devils (16-13-4)

Poprvé v sezoně se potkají celky Bostonu a New Jersey, a zatímco domácí Medvědi se vezou na vítězné vlně, Ďáblům se v posledních dnech příliš nedaří a opustili tak příčky zajišťující postup do play-off. Do branky Devils by se dnes měla vrátit jednička Cory Schneider, problém posledních zápasů však tkví spíše v ofenzivě, hráči New Jersey nastříleli v posledních čtyřech zápasech pouhé čtyři branky. Boston naposledy jednoznačně vyhrál na ledě trápícího se Pittsburghu a stíhá tak lídra své divize z Montrealu. Doma se ovšem Bostonu zas tak moc nedaří, zatímco venku mají Bruins fantastickou bilanci 11-2-2, ze šestnácti domácích zápasů jich vyhráli pouze sedm. Nejproduktivnějším hráčem Medvědů je v letošní sezoně skvěle hrající Patrice Bergeron, stejně jako on má na kontě 32 bodů i jeho dnešní soupeř Mike Cammalleri.

23:00 Tampa Bay Lightning (16-14-3) – Ottawa Senators (17-11-5)

Důležitý zápas dnes čeká Tampu s Ottawou. Oba divizní soupeře v tabulce dělí čtyři body a zatímco Sens drží pozici první divoké karty na východě, Bolts se aktuálně nacházejí mimo postupové pozice. Oba týmy mají také hodně zraněných, domácím chybí např. Palát s Drouinem, Ottawa se musí obejít dlouhodobě bez služeb MacArthura, Phillipse a Milana Michálka. V dresu Bolts by se naopak měl představit bývalý Senátor Erik Condra, stejně jako kapitán Steven Stamkos, který po prolomení desetizápasového střeleckého půstu uvedl, že by rád v Tampě prodloužil smlouvu. Stamkos je s 23 kanadskými body nejproduktivnějším Bleskem, mezi ottawskými by však byl v produktivitě až na šestém místě. Sens táhne především kapitán Erik Karlsson, jenž si stále udržuje průměr více jak bodu na zápas, zdatně mu ale sekundují i Ryan s Hoffmanem.

01:00 Detroit Red Wings (16-9-7) – Calgary Flames (15-15-2)

Podruhé a naposledy na sebe v této sezoně narazí dnes v noci týmy Detroitu a Calgary. Říjnový zápas v Albertě vyhráli 3:2 v prodloužení domácí, přestože ještě dvě minuty před koncem základní hrací doby Red Wings vedli. Flames dnes v Detroitu zakončí svůj čtyřzápasový trip po hřištích soupeřů, o tom, že nebude stoprocentní rozhodla včerejší prohra na ledě St. Louis. Druhou prosincovou porážku se bude Calgary snažit odvrátit v Joe Louis Areně, kde jim soupeřem budou domácí Red Wings. Těm možná bude scházet jejich nejproduktivnější hráč Henrik Zetterberg, který včera kvůli drobnému zranění netrénoval. Detroit tak povolal z farmy českého útočníka Tomáše Noska, který stále čeká na svůj debut v NHL. Ohrožen je i start Jonathana Ericssona, jehož by v případě absence pravděpodobně nahradil Jakub Kindl.

01:00 New York Rangers (19-11-4) – Washington Capitals (23-6-2)

Trápící se Rangers se vrací domů, kde je čeká nejlepší tým východní konference z Washingtonu. Caps jsou v posledních týdnech k nezastavení a v případě dnešní výhry by dosáhli už padesátibodové hranice. O pátou výhru v řadě bude celek z hlavního města usilovat v Madison Square Garden a chybět nebude ani Alex Ovečkin. Ruský střelec včera předčasně odstoupil z tréninku, podle hlavního kouče Capitals Barryho Trotze však dnes nastoupí. Právě Ovečkin čtyřmi body pomohl k senzačnímu obratu v zápase s Tampou ze stavu 0:3. Rangers se v prosinci konečně potřebují vzchopit (2-5-2), k čemuž by jim návrat do MSG mohl pomoci, na domácím ledě mají totiž Jezdci stále skvělou bilanci. Washington však bude těžkým soupeřem, Caps venku vyhráli 10 ze 14 zápasů.

01:00 Chicago Blackhawks (19-11-4) – San Jose Sharks (16-15-1)

Žraloci ze San Jose pokračují ve svém tripu dnes v Chicagu, kterému na konci listopadu doma podlehli 2:5. Sharks ale hrají venku lépe než doma, přestože poslední zápas na ledě Ottawy nezvládli a po nevydařené třetí třetině prohráli 4:2. Do branky San Jose by se dnes měla vrátit jednička Martin Jones, v hlavním městě Kanady totiž nastoupil Alex Stalock. Hawks včera vydřeli výhru v Buffalu, o kterou se svým 20. gólem v sezoně přičinil i Patrick Kane. Americký útočník tak i ve své deváté sezoně v NHL nastřílel 20 branek a pokračuje tak v sezoně snů. Na výhře se podílel i brankář Corey Crawford, který by tak dnes mohl dostat volno a přepustit místo v brankovišti Scottu Darlingovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.