bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fyzicky na to mám, ale psychicky jsem blíže k životu po hokeji, říká Eliáš

6. února 2017, 14:00

David Baláš

V minulé sezoně odehrál pouze šestnáct duelů, letos zatím ani jeden. Patrika Eliáše vyřadilo ze hry na dlouhou dobu zranění kolene, se kterým byl v květnu na operaci. Nyní už se 40letý matador cítí fit, avšak návratem na led si přesto není jistý. „Nevím, jestli to má ještě cenu,“ zapochyboval nejproduktivnější hokejista New Jersey v klubové historii.

Aby si Eliáš v letošním ročníku ještě zahrál, potřeboval by do 1. března podepsat smlouvu. V pátek před zápasem s Calgary dostal otázku, zda už je rozhodnutý, jestli se bude dál snažit o její získání.

„Už před Vánoci jsem mluvil s generálním manažerem Rayem Sherem a řekl jsem mu, že po fyzické stránce jsem na tom dobře a že si myslím, že bych na to stále měl,“ začal vysvětlovat. „Jenže pro mě je to teď víc o mentálním hledisku. Když si projdete takovými zraněními, zanechá to ve vás stopy a začnete trochu pochybovat. Navíc si uvědomíte, že toho na vás po hokeji čeká daleko víc. Užívat si pořádně rodiny, věnovat se koníčkům, to jsem nemohl dobrých třicet let. Psychicky se tedy blížím bodu, kdy bych si chtěl spíš užívat právě tyto věci,“ popsal.

Vzápětí se ještě vrátil k roli hlavy, která musí být perfektně připravená na návrat. „Jedna věc je stav těla, ale druhá nastavení mysli. Jestliže hlava není stoprocentně přesvědčená o správnosti, výsledky se nedostaví. A já nechci jít na led jen pro to, abych se tam nějak plácal. Potřeboval bych vědět, že pomůžu týmu,“ nechal se slyšet rodák z Třebíče.

Podle těchto slov se zdá, že Eliáš je spíše nakloněný životu po hokejové kariéře, nežli jejímu nadstavování, které by mohlo způsobit jen další zdravotní trable.

Jak už Eliáš naznačil, klíčové také je, zda by vůbec dvojnásobného vítěze Stanley Cupu vedení Ďáblů ještě dokázalo plnohodnotně využít. Eliášova produktivita povážlivě klesla už v sezoně 2014/2015, kdy v 69 zápasech nasbíral nevýrazných 34 bodů a k tomu zapsal záporných 20 zářezů v tabulce pravdy.

Pořád je však řeč o muži, který za New Jersey nakupil přes tisíc bodů a stal se nejlepším střelcem i nahrávačem v dějinách organizace. I proto Shero několikrát diplomaticky uvedl, že Eliáš si může vzít na rozmyšlenou tolik času, kolik jen potřebuje. Klub s ním pochopitelně jedná se vším respektem.

A stejně si hodlá počínat i Eliáš. „Musím se rozhodnout už brzy, co bude dál. A při tom procesu nemůžu být pouze upřímný k sobě, ale také musím prokázat respekt organizaci,“ řekl.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.