bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Habs míří do Dallasu, Blues se pokusí zastavit rozjeté Calgary

19. prosince 2015, 17:00

Michal Muška

Deset zápasů nabídne fanouškům nejslavnější hokejové ligy světa noc ze soboty na neděli. Tápající Montreal načne svůj osmizápasový trip po hřištích soupeřů v Dallasu, zatímco Flames pokračují ve svém úspěšném výjezdu po Spojených státech v St. Louis. Rozjeté Colorado bude hostit Olejáře z Edmontonu a Buffalo i s navrátilcem Ennisem přivítá doma Chicago.

19:00 Buffalo Sabres (14-16-3) – Chicago Blackhawks (18-11-4)

Už v sedm hodin večer našeho času přivítají Sabres obhájce Stanley Cupu z Chicaga a k dispozici budou mít po dvanáctizápasové absenci i Tylera Ennise. Ten pravděpodobně nastoupí po boku Jacka Eichela s Evanderem Kanem, domácí branku bude pak hájit Chad Johnson, který ve čtvrtek vychytal Anaheim. Hosté z Chicaga naopak budou postrádat asi až do konce základní části centra Marcuse Krügera, který si přivodil nešťastné zranění během vítězného zápasu s Edmontonem.

Jeho místo v sestavě pravděpodobně obsadí z farmy povolaný Phillip Danault. Dobrou formu v posledních dnech má jednička Hawks Corey Crawford, zda ale dnes nastoupí do branky, se ještě neví. Oba celky se dnes pokusí vylepšit si své záporné bilance – Chicago tu z venkovních zápasů, Sabres naopak bilanci zápasů v domácí aréně.

21:00 St. Louis Blues (19-10-4) – Calgary Flames (15-14-2)

Zajímavé střetnutí se dnes odehraje v St. Louis, kam míří tým s nejlepší momentální formou v lize – Calgary Flames. Calgary ještě v prosinci neprohrálo a dnes bude usilovat o osmé vítězství v řadě, proti Bluesmanům se jim však v posledních letech příliš nedaří. Jediný dosavadní letošní vzájemný zápas vyhráli v Kanadě právě Blues zásluhou dvougólového nováčka Coltona Parayka. V brance domácích dnes nastoupí Brian Elliott, jehož protějškem bude Karri Rämö.

Finský brankář si po rozpačitém vstupu do sezony vede v probíhajícím tripu výborně, když na ledě Nashvillu a Dallasu inkasoval vždy jen po jedné brance. Flames se však budou muset obejít bez služeb českého univerzála Michaela Frolíka, který jim bude chybět hned několik týdnů. Zajímavý bude i souboj hlavních tahounů obou týmů, Vladimir Tarasenko a Johnny Gaudreau mají na kontě shodný počet 33 bodů, což je řadí do elitní desítky bodování soutěže.

01:00 Toronto Maple Leafs (10-13-7) – Los Angeles Kings (20-9-2)

Toronto dnes hostí Krále z Los Angeles a v brance domácích si druhý start po návratu z AHL připíše Jonathan Bernier. Ten ve čtvrtek vystřídal v průběhu zápasu se San Jose Garreta Sparkse, jenž si přivodil zranění, které ho vyřadí ze hry minimálně do Vánoc.

Na podobnou dobu je mimo i Nick Spaling, který se zranil ve stejném zápase. Kings se dnes chystají na šestý a poslední zápas svého náročného východního tripu, s dosavadní bilancí 3-1-1 zatím mohou být spokojeni.

Dva dny starý zápas v Bell Centre patřil Jonathanu Quickovi, který pochytal všech 45 střel a připsal si tak 39. čisté konto v kariéře. Jednu branku vstřelil Slovinec Anže Kopitar, který tak bodoval ve čtvrtém zápase po sobě. Lídr Pacifické divize patří k nejlepším celkům soutěže, k čemuž napomáhají i dobré výkony venku – Kings vyhráli 9 z 15 zápasů na cizích kluzištích.

01:00 New Jersey Devils (16-12-4) – Anaheim Ducks (11-14-5)

Kdy (jestli vůbec) skončí nečekané trápení Anaheimu? Ducks se zatím mohou chlubit pouze samými negativními nej – nejhorší ofenzíva v lize, nejhorší bilance venkovních zápasů, a po čtvrteční prohře v Buffalu už i nejhorší tým NHL (společně s Columbusem a Torontem). Anaheim zoufale potřebuje šňůru vítězných zápasů, fanoušci Kačerů by se určitě nezlobili, kdyby právě dnešní zápas v New Jersey takovou sérii odstartoval. Devils se budou chtít oklepat z domácího výprasku od Floridy.

V jejich brance se pošesté v sezoně představí Keith Kinkaid a poprvé se proti svému bývalému celku představí Kyle Palmieri, jehož získali Ďáblové z Anaheimu letos v létě. Palmieri by se svými 25 body byl v současnosti jednoznačně nejproduktivnějším hráčem Anaheimu, nikdo z Kačerů totiž zatím nepřekročil ani dvacetibodovou hranici. V brance hostů si devátý start v řadě pravděpodobně připíše John Gibson.

01:00 Pittsburgh Penguins (15-13-3) – Carolina Hurricanes (12-15-5)

Poprvé v sezoně se dnes střetnou divizní rivalové Pens a Canes. Pro domácí Pittsburgh jde o důležitý zápas, Pens jsou totiž úplně z formy a na postup do play-off tak momentálně ztrácí už pět bodů. Z posledních deseti zápasů vyhráli pouhé dva, naposledy včera v noci podlehli doma Bostonu vysoko 2:6. Nový trenér Tučňáků Mike Sullivan tak stále čeká na svou první výhru.

Carolina se v posledním zápase proti Floridě neprosadila, přesto by před sezonou asi nikdo netipoval, že takový Victor Rask bude mít na kontě více bodů než Crosby nebo Kessel. Hlavním tahounem Canes je ale někdo jiný, obránce Justin Faulk nastřílel už 12 branek a s 26 body je nejproduktivnějším Hurikánem. Ani jeden z trenérů zatím neurčil brankáře pro dnešní zápas, Bill Peters se rozhoduje mezi Wardem a Läckem, zatímco Sullivan bude vybírat z dua Zatkoff-Murray.

01:00 Columbus Blue Jackets (12-19-3) – Philadelphia Flyers (14-12-6)

Když ve čtvrtek Philadelphia porazila 2:0 Vancouver, byla to pro Flyers první výhra v základní hrací době na domácím ledě po dvou měsících. Letci jsou momentálně v dobré formě, z posledních deseti zápasů jich vyhráli sedm a další body do boje o play-off by rádi přidali dnes, kdy se představí na ledě trápícího se Columbusu.

Modrokabátníkům se ale na Philly daří, vyhráli totiž osm z posledních devíti vzájemných zápasů, ve čtvrtek navíc Blue Jackets ukončili sérii proher vysokou výhrou na ledě Arizony 7:5. Poprvé v historii klubu se prosadilo v zápase sedm různých střelců, ani jeden z nich však nebyl Ryan Johansen. Jedna z hlavních postav klubu totiž sledovala zápas z tribuny a hovoří se o velkém trejdu, kterého by Johansen mohl být součástí.

01:00 Dallas Stars (23-7-2) – Montreal Canadiens (20-10-3)

Za jeden z hlavních šlágrů dne lze jistě označit duel divizních lídrů z Dallasu a Montrealu, přestože Canadiens nemají v posledních dnes vůbec dobrou formu. Po dvou prohrách na svém ledě navíc Montreal čeká náročný osmizápasový trip po soupeřových hřištích, který začíná právě dnes v Dallasu. Stars jsou i přes domácí prohru s Calgary neohroženým vládcem západní konference, nadále spoléhajícím na úderné duo Jamie Benn – Tyler Seguin.

Oba hráči dohromady nasbírali už 83 bodů a nadále stíhají Patricka Kanea v čele bodování soutěže. Nejproduktivnějším hráčem Montrealu je s 27 body český centr Tomáš Plekanec, jenž má o jeden bod více než nový kapitán Habs Max Pacioretty. I přesto, že Habs vyhráli jediný zápas z posledních sedmi, trenér Michel Therrien nepanikaří a je přesvědčen, že Canadiens hrají dobrý hokej a výhry se brzy dostaví.

02:00 Nashville Predators (15-11-6) – Minnesota Wild (17-7-6)

V rozdílné pohodě se nachází celky Nashvillu a Minnesoty. Zatímco Wild bodovali v devíti utkáních v řadě, Predátorům se příliš nedaří a na jejich pozici divoké karty už se zezadu tlačí rozjeté Colorado. Nashville se přitom nachází uprostřed série domácích zápasů, ve kterých většinou příliš bodů nerozdává.

Příčinou problémů Preds je hlavně ofenzivní trápení, což deklaruje postavení nejproduktivnějšího hráče týmů, kterým je obránce Josi s 23 body. Minnesota se naopak rozstřílela a v posledních dvou zápasech nasázela dohromady 11 branek. Oba soupeři z Centrální divize se dnes střetnou potřetí v této sezoně, předešlé dva zápasy se hrály na ledě Wild, kde jednou uspěli hosté a jednou domácí.

03:00 Arizona Coyotes (14-15-2) – New York Islanders (18-10-5)

Arizoně po dobrém vstupu do soutěže trochu dochází dech a v posledních zápasech spíše ztrácí, dnes doma přivítá Ostrovany z New Yorku. Těm bude chybět jejich nejproduktivnější hráč Kyle Okposo, který vynechá poslední dva zápasy před vánoční pauzou kvůli zranění. Jeho pozici v prvním útoku vedle Tavarese s Baileym dnes obsadí Anders Lee, který čeká už dvanáct zápasů na gól. V brance Isles dnes pravděpodobně nastoupí slovenský brankář Jaroslav Halák, jeho náhradník Thomas Greiss totiž chytal předevčírem v Denveru.

Brankoviště Kojotů by mohl poprvé v sezoně obsadit Louis Dominque, jelikož jednička Mike Smith je zraněná a Anders Lindbäck včera netrénoval kvůli nemoci, od Columbusu navíc dostal čtyři góly z deseti střel. Do sestavy Yotes by se naopak měl po čtyřzápasové absenci vrátit Martin Hanzal, stejně tak uzdravený Anthony Duclair. Český obránce Zbyněk Michálek naopak vynechá třetí utkání v řadě kvůli zranění v dolní části těla.

04:00 Colorado Avalanche (16-16-1) – Edmonton Oilers (14-17-2)

Souboj dvou týmů ze spodní části tabulky, které však v posledních dnech povstaly a zaznamenaly vítězné série, se dnes uskuteční v Pepsi Center. Zatímco Edmonton ale po šňůře výher poslední dva zápasy prohrál, Colorado se na vítězné vlně stále veze a dnes může proti Olejářům přidat páté vítězství v řadě. Avs se v posledních zápasech prezentovali dobrou obrannou hrou, korunovanou výbornými výkony Sergeje Varlamova.

Laviny navíc hrají z nadcházejících dvanácti zápasů hned deset doma, zatím se jim však v Denveru spíše nedařilo, takže uvidíme, zda-li se bude jednat o výhodu. Do sestavy jejich soupeře z Edmontonu by se mohl vrátit Benoit Pouliot, nadále se čeká na Connora McDavida. Kouč Todd McLellan po jednoznačné prohře v Chicagu promíchá pro dnešní zápas elitní dva útoky, vedle Nugenta-Hopkinse by tak měl bruslit Taylor Hall a Leon Draisaitl.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.