bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders podepsali svou hvězdu. Barzal vydělá balík

4. října 2022, 19:53

David Zlomek

Nejistota je pryč, vedení i fanoušci New York Islanders si mohou oddechnout. Matthew Barzal, největší hvězda týmu, svým podpisem odpálkoval možnost odchodu kamkoliv jinam. Jeden z nejrychlejších ligových útočníků si vydělá pořádný balík.

Pětadvacetiletý borec letos vstupuje do svého posledního roku tříleté smlouvy, kterou podepsal v roce 2021. Po ročníku by sice byl chráněným volným hráčem, ale Islanders chtěli předejít jakýmkoliv tahanicím a svou hvězdu podepsali s ročním předstihem.

Přání se splnilo nejen organizaci, ale i hráči samotnému. Ten totiž před začátkem tréninkového kempu uvedl, že by byl nejradši, kdyby se tato záležitost vyřešila ještě před startem sezony.  

„Do sezony zbývají dva týdny, snad něco vykoumáme,“ hlásil tehdy. „A kdyby ne, nijak mi to nevadí. Mé srdce leží tady, jsem si jistý, že se dřív nebo později dohodneme.“

Barzal nakonec podepsal nejdelší možnou smlouvu, tedy na osm let. Ročně si pak vydělá 9,15 milionů dolarů, dohromady to dělá přes 73 milionů dolarů. Jen pro srovnání, podobný kontrakt si hýčká například Brayden Point v Tampě Bay.

Smlouva je to parádní, nyní je na Barzalovi, aby ukázal, že si ji zaslouží. Za sebou má totiž ročník, ve kterém nezazářil. Spíš naopak, propadl. V 73 utkáních si připsal pouhých 59 bodů, což je na hráče jeho kvalit opravdu málo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.