bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kam s ním? Shattenkirk se jeví jako lákavý terč pro šest klubů NHL

4. srpna 2019, 14:00

Tomáš Zatloukal

Návrat domů mu nevyšel. V New Yorku se Kevin Shattenkirk svezl s bídou celého mančaftu a neklapající partnerství s Rangers skončilo vyplacením ze smlouvy. To ovšem neznamená, že by byl ofenzivně laděný bek odepsaný. Ba naopak, otevírá se před ním řada možností. Stále je to totiž hráč, který zvládne odehrát spoustu minut, nasbírat slušnou porci bodů a dirigovat přesilové hry.

Kam by mohl Shattenkirk zamířit?

V zámořském tisku se zmiňuje šest variant, které by dávaly největší smysl.

Nejprve se zastavme u spojení s Nashvillem zmíněném na jednom z blogů Fansided. Predators skutečně mohou pokukovat po obránci s pravým držením hole, který umí rozdávat přihrávky (nejen) při početních výhodách. Jednoho takového se totiž v osobě svérázného a extravagantního P.K. Subbana zbavili.

Otázkou, kterou si generální manažer David Poile musí zodpovědět před případným podpisem Shattenkirka je to, zda chce brzdit rozlet slibného Kanaďana Danteho Fabbra.

Dalším zájemcem o někdejší oporu St. Louis Blues může být Edmonton. Olejáři jsou s Shattenkirkem spojováni na uznávaném serveru The Hockey News. Z prostého důvodu. GM Ken Holland zatím nevylepšil defenzívu albertského klubu, o které se tak stále nedá mluvit v superlativech.

Zadák, jemuž nečiní problém odehrát na solidní úrovni 20 minut za večer, by se Oilers šikl. Jeho milimetrově přesné pasy by jistě uvítal Connor McDavid, kolikrát se v minulé sezoně bezradně otáčel ve středním pásmu a čekal na puk? Strašákem jsou ovšem Shattenkirkovy občasné prohřešky při bránění, těch umí v Edmontonu vyrobit dost i bez něj.

Zdevastované obranné řady má Winnipeg. Pryč je Jacob Trouba, také kvůli jeho příchodu se Shattenkirk pakoval z Manhattanu, i Tyler Myers. Někdo ten čas bude muset u Jets odehrát a třicetiletý Američan není špatná možnost. Uplynuly jen dva roky od sezony, kdy nasbíral 56 bodů. A to mezi beky opravdu nezvládne jen tak někdo.

The Hockey News dále zmiňuje Buffalo. Podmínka je ovšem jasná, musely by se potvrdit množící se spekulace o tom, že Šavle pošlou o dům dál vytáhlého Fina Rasmuse Ristolainena.

Shattenkirk by rovněž mohl obléknout dres Columbusu. Blue Jackets po odchodu ruských hvězd, Matta Duchenea a dalších borců mají spoustu peněz na utrácení a zároveň opravdu potřebují obranný val. Účastník olympijských her v ruském Soči se navrch může hodit jako pojistka za Ryana Murrayho, jehož kariéru až zlomyslně trýzní zranění.

The Hockey News uvádí ještě jeden klub, v jehož hledáčku se Shattenkirk nejspíše ocitne. A to Los Angeles Kings. Ano, jsou staří a pomalí a další třicátník jim v omlazovací kůře nepomůže. Potřebují přestavbu, jakou v poslední době ukázkově zvládli Jezdci (i přes Shattenkirkovu přítomnost).

Přesto by měli jeho angažování zvážit. Pomohl by jim překlenout období, než se poskládá nová, mladší a perspektivnější defenzíva. A pokud by se dokázal vrátit do top formy, třeba by posloužil při přestupové uzávěrce jako dobrá měna k nákupu dalších příslibů lepší budoucnosti.

Jak vidno, Shattenkirk má v NHL své místo. Další dny už jen ukáží, jaká je jeho aktuální cena.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.