bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kanada touží po Giordanovi. Zájem mají mít čtyři týmy

7. září 8:49

David Zlomek

Nejstarší hráč minulého ročníku NHL Mark Giordano odvrátil jakýkoli zájem o odchod do důchodu a v příští sezoně opět hledá příležitost v NHL. A to je voda na mlýn pro některé týmy, které ještě chtějí doplnit kádr.

Calgary Flames, Edmonton Oilers, Toronto Maple Leafs a Buffalo Sabres patří mezi týmy, které v létě jednaly s táborem Marka Giordana. Alespoň to uvedl jeho agent Ritch Winter na stanici Sportsnet.

Pokud by někde veterán skutečně podepsal, v příštím ročníku by byl předurčen k povinnostem v poslední obranné dvojici, když naposledy v průměru strávil na ledě nejméně času od sezony 2008/09.

Poslední dva a půl roku strávil v organizaci Maple Leafs, kde ve 144 zápasech zaznamenal devět branek a 45 bodů při průměru zhruba 18 minut na zápas.

Calgary představuje spíše příjemné místo k podpisu, jelikož ostatní tři zájemci mají interní očekávání bojů o play off. Giordano navíc patnáct let své kariéry strávil právě na jihu Alberty, kde v 949 zápasech zaznamenal 143 gólů a 509 bodů včetně zisku Norrisovy trofeje v sezoně 2018/19.

V posledních několika letech zaznamenal pokles hodnot v pokročilých statistikách, což je vzhledem k jeho věku pochopitelné. Stále je však poctivým borcem do spodních párů a mohl by poskytnout zkušenost každému týmu.

Na konci kariéry se očekává, že Giordano bude chtít maximálně využít příležitost vyhrát Stanley Cup, což by jeho potenciální zájemce zkrátilo na Edmonton a Toronto. A to, aniž by v této fázi kariéry musel nést odpovědnost celého týmu na bedrech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.