bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo nahradí Giordana? Kraken hledá nového lídra

4. září 2022, 13:00

Jiří Lacina

Loni dostal ten mimořádný úkol Mark Giordano. Zkušený bek Calgary se přemístil do nového klubu a ihned byl poctěn kapitánským céčkem. Bohužel, sezóna se pro Kraken nevyvíjela nijak zvlášť dobře a tak generální manažer Ron Francis vyšel veteránovi vstříc a dal mu možnost zabojovat o Stanley Cup jinde. Torontu se tak líbil, že zde po sezóně podepsal na další dva roky.

Před druhou sezónou v historii klubu stojí Seattle před novým startem. Je jedním z aktuálně sedmi týmů v NHL, který nemá jmenovaného kapitána. A v klubu rozhodně nemíní nic uspěchat. Vybrat někoho znovu jen na pár měsíců, už by zavánělo blamáží.

Ron Francis před pár dny nechal vejít ve známost, že nového kapitána řeší s trenérem Davem Hakstolem. „Rádi bychom kapitána měli. Nicméně uvidíme, jak bude probíhat kemp a příprava, než uděláme konečné rozhodnutí,“ řekl Francis.

Oficiálně jmenovaný kápo není nutnou podmínkou dobrého fungování mužstva. Boston Bruins vyhráli oba Stanley Cupy na počátku sedmdesátých let (1970, 72) bez kapitána. Vegas došli v roce 2018 do finále rovněž bez oficiálního lídra.

Dobrý kapitán musí nejen vést příkladem, v zámoří se očekává i příkladný přístup k médiím a sponzorům, angažmá v charitativních akcích apod. List Seattle Times jmenuje jako možné kandidáty Yanni Gourdea (30 let), Adama Larssona (29) a Jordana Eberleho (32). Gourde a Larsson mají smlouvy ještě na tři roky, Eberle na dva.

Akcentován je rovněž fakt, že Eberle má jako jediný primární jazyk angličtinu. Gourde je frankofonní Kanaďan, Larsson Švéd. Skandinávci obvykle disponují skvělou angličtinou, od narození ale jazykem hrdého Albionu nemluví. Drobný handicap to být může.

Larsson zvládl loni odehrát kompletní porci 82 zápasů, Eberle byl první nominovaným hráčem v dějinách klubu na All Star Game. Pokud se mužstvu nedařilo, nebál se na sebe vzít odpovědnost a předstoupit před novináře. Gourde obdržel Guyle Fielder Award za vytrvalost a oddanost hokeji.

Výběr nového lídra bude v Seattlu rozhodně atraktivní záležitostí.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.