bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo vzkřísí Huberdeaua? Calgary krouží kolem Jágrova oblíbence

25. května 2023, 14:00

Tomáš Zatloukal

Zažil grandiózní úspěchy i potupné vyhazovy. U jednoho takového byl i Jaromír Jágr. Vzpomínáte? Gerard Gallant byl v roce 2016 propuštěn ihned po zápase s Hurikány z Caroliny a na letiště pak odjel zkušený trenér už po vlastní ose – taxíkem. Jeho floridská štace tehdy skončila neslavně, byť dlouho přinášela báječné výsledky. A třeba Jágr, který shodou okolností dnes nechyběl v aréně u postupu Panterů, si nemohl Gallanta vynachválit. Stejně jako Jonathan Huberdeau.

Rozumí hvězdám.

Umí pracovat s mladými.

Čerpá z hráčských zkušeností.

Nedělá změny pro změny.

To si na Gallantovi cenil Jágr, který si za jeho éry na Floridě doslova liboval. Válel po boku Huberdeaua a také Saši Barkova. Za zmíněné i další přednosti oceňovali Gallanta, bývalého vynikajícího hokejistu, i mnozí ostatní, v čele s experty a novináři.

Dodnes je živá vzpomínka na to, jak předloni dotáhl Kanadu k mistrovskému titulu. I díky tomu pak podepsal lukrativní kontrakt s newyorskými Rangers

Na Manhattanu udělal mnoho dobrého, ostatně loni se potřetí v kariéře dočkal nominace na Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra NHL, nicméně tato sezona mu nevyšla.

Provázely ji spory s vedením i obří tlak, který nastal především po příchodu stárnoucích superhvězd Patricka Kanea a Vladimira Tarasenka.

Po vypadnutí v prvním kole play-off s městským rivalem (New Jersey Devils) tak Gallant skončil. Je volný, vyhlíží novou misi.

V minulosti vedl Modrokabátníky z Columbusu, Cats (v roce 2016 byl nominován na Adamsovu trofej), Vegas Golden Knights (coby s nováčky s nimi došel až do finále Stanley Cupu a stal se top koučem NHL) a naposledy právě Blueshirts.

Teď může vystřídat Darryla Suttera, trenérskou legendu, která ovšem po báječném ročníku 2021/22 ztratila calgarskou kabinu. A vyloženě si nepadla do oka s Huberdeauem, nejlépe placeným plejerem Flames.

S frankofonním Kanaďanem to naopak uměl právě Gallant. A tak není šokující, že zámořská média informují o tom, že Gallant je nevážnějším adeptem na uvolněný post.

Jeho konkurent? Mitch Love, šéf střídačky calgarské farmy. Dostane šanci vzkřísit Plameny, nebo podle očekávání zvítězí sázka na zkušenost? Odpověď se dozvíme již brzy, je to otázka dní.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.