bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kings budou dnes v Buffalu usilovat o sedmou výhru v řadě, Rangers se pokusí zlomit kouzlo Saddledomu

12. prosince 2015, 20:00

Michal Muška

Deset zápasů dnes nabídne tradičně pestrý sobotní program zámořské NHL. Večerní předkrm obstará souboj dvou týmů na hraně postupu do play-off mezi Bostonem a Floridou, v noci pak bude trápící se Montreal hostit v ryze kanadském souboji Ottawu, zatímco hokejisté Los Angeles se v Buffalu pokusí přidat již sedmé vítězství v řadě. Lídr soutěže z Dallasu se představí na ledě divizního rivala ze St. Louis a rozjeté Calgary bude proti Rangers útočit na devátou domácí výhru v řadě.

19:00 Boston Bruins (15-9-3) – Florida Panthers (14-11-4)

Atraktivní zápas v příjemném čase pro české fanoušky se dnes odehraje v TD Garden. David Krejčí a Jaromír Jágr jsou nejproduktivnějšími hráči svých celků a dnes stanou proti sobě v bitvě o důležité body do tabulky východní konference. Oba týmy se pohybují na hraně divoké karty, o něco lépe na tom však přece jenom jsou Bruins, kteří mají na svého dnešního soupeře dva zápasy k dobru a jeden bod navrch. První vzájemné měření sil v této sezoně vyznělo lépe pro Boston, který v BB&T Center vyhrál zásluhou dvougólového Brada Marchanda 3:1. Medvědi mají v posledních dnech solidní formu, daří se jim však spíše venku, kde jsou nejlepším týmem východu. V domácí aréně mají ale prostor ke zlepšení, příležitost k vylepšení své bilance mají dnes večer proti Panterům, v jejichž dresu nebude chybět veterán Jaromír Jágr. Ten by se dnes mohl v historické tabulce střelců posunout před Marcela Dionnea, jehož předevčírem svým 731. gólem v NHL dorovnal.

1:00 Buffalo Sabres (11-15-3) – Los Angeles Kings (19-8-1)

Ve skvělé formě hrají v posledních týdnech hokejisté Los Angeles, kteří budou dnes v Buffalu usilovat už o sedmou výhru v řadě. Kings včera udolali Pittsburgh 3:2 po samostatných nájezdech, k čemuž pomohl 40 úspěšnými zákroky i Jonathan Quick. V brance by tak dnes mohl dostat proti svým bývalým spoluhráčům příležitost Jhonas Enroth. Buffalo se vrátilo z neúspěšného kanadského tripu, který zakončilo prohrou 4:3 na ledě Calgary. Nic na tom nezměnil ani velký zápas finského obránce Rasmuse Ristolainena, jenž nasázel ve třetí třetině hned tři góly. Sabres ztrácí na play-off po třech porážkách už osm bodů a pouze Columbus je na tom v tabulce ještě hůře. To jejich dnešní soupeř z L.A. s přehledem vládne Pacifické divizi, ve které má náskok propastných devět bodů na druhý Vancouver.

1:00 Montreal Canadiens (19-8-3) – Ottawa Senators (15-9-5)

Pět zápasů v řadě Montreal prohrál naposledy v únoru 2012, dnes může tento počin zopakovat v případě, že neporazí ottawské Senátory. Habs v posledních šesti zápasech nedokázali vstřelit  více než dvě branky a s takovou střeleckou potencí se zápasy vyhrávají těžko. Dnešním soupeřem Canadiens budou Senators, kteří v posledních zápasech střídají více a méně povedené výkony. Už tři zápasy po sobě navíc nebodoval kapitán Erik Karlsson, který je i přes tento malý výpadek nejproduktivnějším Senátorem, ve skvělé formě však v posledních zápasech hraje Mike Hoffman, s 15 góly nejlepší střelec Ottawy. Zápasy těchto dvou soupeřů bývají v posledních letech poměrně vyhrocené i díky dvěma nedávným soubojům v play-off, ten poslední vyzněl letos na jaře lépe pro Habs, kteří zvládli vyrovnanou sérii v šesti zápasech.

1:00 Tampa Bay Lightning (14-12-3) – Washington Capitals (19-6-2)

Bleskům z Tampy se stále nedaří obsadit příčky zajišťující postup do play-off, dnes je navíc čeká velice těžký soupeř v podobě Washingtonu, třetího nejlepšího týmu celé soutěže. Dva týdny starý vzájemný zápas ovládli Caps poměrem 4:2, dnes mají Bolts možnost na reparát na domácím ledě. Pomoci by jim k tomu měl i Tyler Johnson, který stále bojuje se zdravotními problémy a vynechal tři z posledních pěti zápasů. Pokud Johnson nastoupí, nečeká ho nic snadného, v brance Capitals totiž v posledních týdnech fantasticky chytá Braden Holtby, jenž vyhrál devět z posledních deseti zápasů, do kterých nastoupil. Jeho dnešní protějšek Ben Bishop se však také nemá za co stydět, právě on je dle slov trenéra Tampy Jona Coopera tím hlavním důvodem, proč je Tampa alespoň na hraně postupu do play-off.

1:00 Columbus Blue Jackets (11-17-2) – New York Islanders (16-8-5)

Podruhé v sezoně se dnes střetnou Blue Jackets a Islanders, říjnový duel vyhráli Ostrované 4:0 a i dnes budou favoritem. Columbus je totiž stále na samém dně NHL, naposledy podlehl v přestřelce Winnipegu 6:4. Isles si naopak výhrou 4:3 proti Flyers pojistili třetí místo v Metropolitní divizi, jedinou kaňkou na zápase z pohledu New Yorku byl fakt, že si v něm přivodil zranění platný křídelník Cal Clutterbuck, jehož dnešní start v Columbusu je nejistý. V brance domácích by se dnes možná trochu překvapivě měl opět představit Curtis McElhinney, který stále čeká na svou první letošní výhru. Rád by se jí určitě dočkal právě dnes proti Islanders, kteří bodovali v osmi po sobě jdoucích zápasech.

2:00 St. Louis Blues (16-9-4) – Dallas Stars (22-5-2)

Souboj dvou těžkých vah dnes budou sledovat fanoušci v St. Louis. Do Missouri míří lídr soutěže z Dallasu, který nic neubírá ze svého tempa a naopak zvyšuje svůj bodový náskok v čele NHL. Dva nejlepší celky Centrální divize se dnes střetnou v této sezoně poprvé, během prosince je však čekají ještě dva vzájemné zápasy. Stars bodovali v sedmi zápasech po sobě, naposledy porazili Philadelphii 3:1. Se stejným soupeřem naopak padli Blues, kteří v poslední době podávají poměrně nevyrovnané výkony a v tabulce Centrální divize se spíš než před sebe dívají na dotírající soupeře. Hvězdám bude v brance čelit Jake Allen, jeho protějškem by měl být finský brankář Kari Lehtonen.

2:00 Nashville Predators (15-9-5) – Colorado Avalanche (12-16-1)

Další souboj v rámci Centrální divize se dnes odehraje v Nashvillu, ve městě country se totiž představí Laviny z Colorada. Do branky se v prvním vzájemném zápase těchto týmů v sezoně postaví ruský gólman Sergej Varlamov, nejistý je naopak start kapitána Avalanche Gabriela Landeskoga, který chyběl ve středečním zápase proti Pittsburghu. V případě jeho dnešní absence načne Colorado svůj třízápasový trip po hřištích soupeřů s Michailem Grigorenkem v elitním útoku. Avs si sice venku vedou lépe než doma, na ledě Nashvillu je však čeká těžká práce, Predátoři totiž doma válí a pouze třikrát nechali v Bridgestone Areně všechny body soupeřům. Nic na tom nemění ani ne úplně potentní útok Preds, klubovou produktivitu totiž vede s 22 body švýcarský obránce Roman Josi, více než současných 19 bodů se pak asi čekalo od Filipa Forsberga.

3:00 Arizona Coyotes (14-14-1) – Carolina Hurricanes (11-14-4)

V Arizoně na sebe dnes narazí dva týmy, které neměly před sezonou vysoká očekávání, svou hrou ale možná leckteré fanoušky překvapily. Domácí Yotes budou hostit Carolinu, která naposledy jednoznačně porazila Anaheim 5:1 díky třetímu hattricku Jeffa Skinnera v kariéře. Skinner po mizerném vstupu do sezony v posledních zápasech procitl a s 11 góly je spolu se skvěle hrajícím obráncem Faulkem nejlepším střelcem Canes. Právě nejproduktivnější Hurikán Justin Faulk svým gólem rozhodl nedávné střetnutí s Kojoty, které nakonec zvládla Carolina poměrem 5:4. Arizona včera ukončila pětizápasovou šňůru porážek díky výhře 2:1 po samostatných nájezdech s Minnesotou, v brance by mohl opět dostat příležitost Anders Lidnbäck, jehož protějškem bude pravděpodobně Cam Ward.

4:00 Calgary Flames (12-14-2) – New York Rangers (18-9-3)

Vzhledem k výše uvedeným bilancím a postavení obou týmů v tabulce se zdá být trochu odvážné tvrdit, že Flames jsou v dnešním zápase favoritem. Přihlédneme-li ale k současnému trápení Jezdců a osmizápasové sérii domácích výher v podání Plamenů, není toto tvrzení vůbec mimo mísu. Rangers se dnes pokusí ukořistit první výhru ze svého tripu po západní Kanadě, když včera nezvládli přestřelku na ledě Edmontonu. Do branky by se mohl tentokrát postavit Antti Raanta, jeho protějška v kleci Calgary však neznáme, jelikož (nejen) oba brankáři Flames bojují v posledních dnech s nemocemi. Calgary se dnes při snaze o devátou výhru v Saddledome za sebou budou spoléhat především na duo Monahan-Gaudreau, které se velkou měrou postaralo o čtvrteční výhru nad Buffalem 4:3.

4:30 San Jose Sharks (14-13-1) – Minnesota Wild (14-7-6)

V posledním zápase sobotního programu se střetnou domácí San Jose Sharks a hosté z Minnesoty. Wild včera prohráli vyrovnaný zápas na ledě Arizony po prodloužení, osmnácti zákroky k bodu pomohl i Darcy Kuemper. Ten pravděpodobně dostane důvěru mezi třemi tyčemi i dnes proti San Jose, které na místo opět zraněného Logana Couturea povolalo z farmy útočníka Ryana Carpentera, jenž by si dnes měl odbýt debut v nejlepší hokejové lize světa. Žraloci dnes budou mít před výjezdem na východ ještě šanci vylepšit si špatnou bilanci domácích zápasů, ve 12 zápasech v SAP Center totiž Sharks získali pouhých osm bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.