bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Klubům došla trpělivost. Tato tři velká jména budou vyplacena ze smlouvy

28. července 2021, 5:43

David Zlomek

Někdy to tak prostě je. Podepíše se velká smlouva a očekávají se velké věci. Občas se však stane, že z obřího kontraktu vznikne místo radovánek akorát velké trápení. Takové situace se pak většinou řeší vyplacením hráče ze smlouvy. V posledních dnech se k tomuto kroku odhodlalo hned několik organizací. Mezi vyplacenými najdeme i tři velké hvězdy.

Po jediné sezoně ve Vancouveru si bude hledat nové angažmá gólman Braden Holtby. Ten loni po deseti sezonách opustil Washington a na trhu s volnými hráči si vybral Canucks. V Kanadě podepsal dvouletý kontrakt na 4,3 milionů dolarů ročně.

Na Vancouver ale nebude mít kanadský brankář nejlepší vzpomínky. Jednalo se o jeho dosud nejhorší sezonu v kariéře, co se týče procentuální úspěšnosti zákroků (88,9 %) a průměru obdržených gólů (3,67).

Co tedy může nabídnout případným zájemcům? Své kvality ještě rozhodně má, jenom je ukázat. Kromě nich má ale i moře zkušeností a ví, jak dojít až na hokejový vrchol. Vždyť v roce 2018 získal Stanley Cup a dva roky předtím trofej pro nejlepšího gólmana ligy.

Nutno ještě dodat, že Canucks nevyplatili Holtbyho pouze kvůli zhoršeným výkonům, ale i kvůli napěchované situaci pod platovým stropem.

Dalším velkým jménem, které opustí svůj klub, je Martin Jones. Gólman San Jose je za své výkony dlouhodobě kritizován a generálnímu manažerovi Sharks Dougu Wilsonovi nezbyla jiná možnost. Jednatřicetiletému brankáři by končila smlouva až po sezoně 2023-24, průměrně stál 5,75 milionu dolarů.

San Jose má teď nový úkol. Najít parťáka k Adinu Hillovi.

Třetím větším jménem je James Neal. Útočník Edmontonu měl smlouvu ještě na dva roky s průměrnou gáží 5,75 milionu dolarů.

Neal u Oilers neměl nejhorší start. Po výměně z Calgary zapsal v Edmontonu v 55 utkáních 33 bodů. Na uplynulou sezonu by však bývalý útočník Stars či Predators asi nejradši zapomněl, jelikož v 29 zápasech vstřelil pouze pět branek a několikrát se objevil na tribuně.

Trojice velkých jmen si bude hledat nové týmy. Kde se Holtby, Jones a Neal objeví v příští sezoně?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.