bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krejčí dává góly a říká: Cítím se teď opravdu dobře

10. března 2017, 15:00

David Baláš

První polovinu sezony se hledal, necítil se dobře. Davida Krejčího to ovšem neznepokojovalo. Vrátil se po operaci levé kyčle a věděl, že potřebuje čas na zotavení. Koneckonců, stejný příběh zažil už v roce 2009, kdy pro změnu marodil s pravou kyčlí. Od ledna se ale útočník Bostonu dostal do velké pohody a na ledě exceluje.

„Začátek sezony byl opravdu těžký, musel jsem si znovu na všechno zvyknout. Ale byl jsem trpělivý a vyplatilo se to. Už jsem si tím jednou prošel, takže jsem věděl, že to je otázka času, než se mi vrátí rychlost a hbitost. Teď se cítím opravdu dobře,“ uvedl Krejčí.

A jeho slova potvrzují statistiky. Do 22. ledna nastřílel ve 49 zápasech jen osm branek. Od té doby stihl v 18 duelech stejnou porci. Naposledy se blýskl dvěma zásahy v první třetině proti Detroitu, přičemž ve zbytku utkání několikrát útočil i na hattrick.

„Ve druhé části jsem měl hodně šancí, ale bohužel jsem žádnou neproměnil. Samozřejmě by bylo hezké dát hattrick, ale důležité je, že jsme vyhráli a získali body,“ myslel Krejčí hlavně na tým.

Právě rodák ze Šternberka je nyní často tím, kdo mužstvo táhne. Pomáhá mu přítomnost jiného Davida – Pastrňáka – v lajně. Také on proti Rudým křídlům zaskóroval.

„Myslím, že si to s Pastou na křídle velmi užívá. A kdo by ne? Ten kluk je hrozně dynamický hráč. Každý večer nastoupí s velkou energií a výborně napadá. Takový hokejista je pro ostatní moc důležitý,“ prozradil bostonský trenér Bruce Cassidy.

Ale zpět ke Krejčímu. „Davidova síla spočívá ve schopnosti vytvářet šance a měnit obraz hry. Naprosto přesně ví, komu má zrovna přihrát a jak se v dané chvíli rozhodnout,“ chválil jej kouč.

Klíčové je sebevědomí

Mentální stránka hraje důležitou roli v každém sportu a přesvědčil se o tom i Krejčí. Kdo jiný by měl oplývat sebevědomím a vírou ve svůj um než muž, který dvakrát ovládl bodování vyřazovacích bojů?

Zranění kolene, ramena a kyčle, jež posbíral od přípravy na sezonu v roce 2014, přesto způsobila, že Krejčí o sebedůvěru částečně přišel.

„Například první gól proti Detroitu bych v posledních měsících asi nedal. Myslím, že bych si prostě netroufl něco takového zkusit. Ale jak říkám, cítím se dobře a tohle je výsledek,“ vrátil se k povedené akci, kdy šel dravě a hladově po nahozeném puku a obratně se přitom vyhnul bránícímu Dannymu DeKeyserovi. Závěrečná klička brankáři Jaredu Coreauovi už byla jen třešničkou na dortu.

Bývalý kouč Bostonu Claude Julien kdysi řekl, že Medvědi šlapou, pokud šlape i Krejčí.

Právě nyní se Čech dostal do formy a stejně si vede i celý tým. Z posledních dvanácti utkání nasbíral devět výher.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.