bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krejčí odtajnil proces rozhodování. K návratu do NHL ho zlomili Pastrňák a Bergeron

10. srpna 2022, 11:00

Jiří Lacina

Čekali jsme dost dlouho, o věci přitom bylo rozhodnuto už nějakou dobu. Hledalo se jen znění smlouvy, která obnovenou spolupráci orámuje. I tady David Krejčí ukázal, jaký je formát.

Bergeron za 2,5 mil základního platu, Krejčí za milión. Některé internetové stránky a profily expertů dávají oba veterány za příklad, jak má vypadat loajalita ke klubu. 


„Podepsali jsme v pondělí, ale rozhodnutí padlo už před několika týdny,“ řekl Krejčí v úterý novinářům. „Myslím, že poslední zápas jsem odehrál někdy na začátku června na světovém šampionátu. Pak jsem odjel do států, pryč od hokeje, vyčistil si hlavu. Po pár týdnech jsem promluvil s rodinou o budoucnosti a rozhodli jsme se vrátit do Bostonu a do NHL.“

„Boston byl moje volba číslo jedna, vlastně jediná volba. Jsem rád, že je hotovo.“ 


Co říct měli k celé věci i bývalí spoluhráči. „Musím vyslovit velké uznání Bergymu. On a Pasta se mnou vedli několik posledních měsíců hodně konverzací o tom, jestli se vracet nebo ne. Oni jsou důvodem, proč to dělám. Chci si s nimi znovu zahrát.“

David Pastrňák dal loni velmi silně najevo, jak moc mu český parťák chybí. Krejčí není Pastovým tradičním centrem. Mnohem víc toho odehrál s Marchandem a Bergeronem, vyhovět si ale umí. Na mistrovství světa nás jejich souhra dotlačila k bronzovým medailím. Propast mezi první lajnou a zbytkem týmu byla obrovská.

Jelikož Pastrňák loni nastupoval spíš s Taylorem Hallem, je možné, že si teď s Krejčím zahraje víc. Lajna Pastrňák – Krejčí – Hall by mohla být jednou z nejlepších druhých formací v NHL, věští NBC Sports. Možností je také ryze český útok s univerzálem Zachou, který přišel z New Jersey.

„Kdo by nechtěl hrát s jedním z nejlepších hokejistů světa?“ táže se Krejčí. „Byl jsem šťastný, když jsme spolu nastupovali na mistrovství světa. To byl zlomový okamžik v mém rozhodování o návratu do NHL. Jsem si jistý, že letos dostaneme šanci.“

„Není to ale jediný důvod, proč se vracím. Mluvil jsem taky s Bergym, vracíme se, abychom něco dokázali. Nevím, kolik toho ještě před sebou máme. Ale věříme si,“ dodává šestatřicetiletý Čech.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.