bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kron chválí prvního Krakena: Extrémně pracovitý borec, Roberts mu pomůže zesílit

16. května 2021, 21:30

Tomáš Zatloukal

Čekání je u konce, ligový nováček ze Seattlu podepsal tento týden prvního hokejistu! Volba padla, nikoliv překvapivě, na hráče s vazbou na carolinské Hurikány. Generální manažer Ron Francis připravil tříletou nováčkovskou smlouvu pro Lukea Henmana. Jednadvacetiletého forvarda mu doporučil i šéf amatérského skautingu Krakenů Robert Kron.

"Jsem opravdu nadšený, je to pro mě ohromná pocta," jásal po podpisu Henman, naposledy kapitán juniorského mančaftu Blainville-Boisbriand Armada.

V prestižní QMJHL strávil Henman pět sezon, poslední tři marně bojoval o kontrakt od Caroliny. Canes draftovali Henmana v roce 2018, jen dva měsíce po Francisově odchodu. Ve čtvrtém kole, z 96. místa.

S Francisem se náramně šikovný střízlík sice těsně minul, nicméně Carolina si Henmana vybrala pod dohledem tří mužů, které teď najdete v Seattlu. Kromě Krona u toho byli také Tony MacDonald a Mike Dawson. Podobně jako bývalý český útočník znalci hokejových talentů.

Všichni tři teď potvrdili Francisovi, že sázka na Henmana je dobrá volba. V čele s Kronem, jehož zkušenosti se skautingem jsou pro Krakeny nepostradatelné. Sbírá je už třináct let a v branži se neustále posouvá výš a výš.

Jeho slovo má váhu. A tak se mu vyplatí naslouchat.

"Měl jsem za to, že jsme tehdy draftovali kluka, co má velký potenciál," vybavil si Kron rok 2018, kdy byl u Hurikánů šéfem evropského skautingu. "A když se podívám, jak letos Luke hrál, pořád tomu věřím," dodává.

Už jako jeden z klíčových pomocníků Francise v Seattlu.

Svými postřehy, radami a rozhodnutími má Kron přispět k úspěšnému "vypuštění" Krakenů do NHL. A k jejich solidním výsledkům. Není žádným tajemstvím, že ligový nováček by rád šel ve stopách Vegas Golden Knights.

Henman, jemuž se letos povedlo nastřádat za 32 zápasů 43 bodů, patrně nebude zásadní postavou právě budovaného kádru. Kdo ví, zda za Seattle někdy nastoupí. Francis každopádně jeho podpisem vyslal jasný vzkaz.

Vzkaz o tom, jaké hráče bude upřednostňovat. Hokejisty s příkladnou morálkou. "Luke je extrémně pracovitý, navíc je vůdčí typ," popisuje Kron rodáka z Dartmouthu. "Po fyzické stránce dospívá později, ale bude se dál zlepšovat."

Kron věří, že 76 kilogramů vážící Henman nabere svaly pod vedením Garyho Robertse. Kronova bývalého spoluhráče a hlavně známého kondičního specialisty. Věhlasného profíka, na něhož se kvůli fyzické přípravě obrací i ty největší hvězdy NHL.

"Gary mu pomůže obalit tělo svaly, " říká Kron. Roberts má za úkol udělat z chlapce muže. Tak, aby Henman mohl obstát mezi profesionály. Fortel na to nejspíš má, už potřebuje zapracovat jen na zatím chatrné tělesné schránce.

Kron Henmanovi věří. Předpovídá mu skvělé zítřky. Sází na jeho charakter. Přesně proto jej Francisovi doporučil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.