bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lehkonenův ošklivý náraz do mantinelu se neobešel bez následků. Vynechá týdny, řekl Bednar

12. listopadu 2023, 12:30

Jan Vojkůvka

Trenér Colorada Avalanche Jared Bednar v sobotu oznámil, že Artturi Lehkonen bude několik týdnů mimo hru. Jeho ošklivý náraz hlavou napřed do mantinelu sice neskončil žádným opravdu vážným zraněním, ale i tak bude muset finský útočník nějaký čas na hokej zapomenout.

Osmadvacetiletý Lehkonen se zranil během čtvrtečního utkání se Seattlem. Po kolizi s Jamiem Oleksiakem vletěl nekontrolovatelně hlavou napřed do zadního mantinelu, byl pořádně otřesen a z nosu mu tekla krev. Přestože led opustil po vlastních nohách, byť s oporou spoluhráče a člena realizačního týmu, zápas pro něho skončil.

Fin zamířil do lokální nemocnice, kde podstoupil řadu vyšetření. Vedení Colorada sice na sociálních sítích uvedlo, že Lehkonenův stav se po odchodu z ledu nezhoršil a byl schopen sám chodit i komunikovat, přesto se nesmělo nic podcenit. Náraz do hrazení byl totiž opravdu ošklivý a bylo velkým štěstím, že situace neskončila nějakým skutečně vážným zraněním.

V sobotu před zápasem se St. Louis se Bednar pro zámořská média vyjádřil ve smyslu, že Lehkonen stráví na marodce blíže nespecifikované období. Byť nebylo konkrétně řečeno, jaké zranění útočník Lavin utrpěl, pravděpodobně se bude jednat o otřes mozku. 

„Pořád se snažíme získat nějaké další informace, ale určitě zmešká týdny“ nechtěl být Bednar konkrétní. „Ještě vám nemohu dát přesné časové období,“ dodal.

Lehkonen je jedním z nejaktivnějších střelců Colorada a v týmové produktivitě zaujímá s osmi kanadskými body (3+5) čtvrté místo. I proto jeho ztráta není pro trenéra vůbec dobrou zprávou. „Nelze ho jednoduše nahradit,“ uzavřel.

Artturi Lehkonen nejčastěji nastupoval po boku Mikky Rantanena a Nathana MacKinnona v elitní formaci, případně ve druhé formaci s Valerijem Ničuškinem a Ryanem Johansenem. V sobotním utkání se St. Louis se do Top 6 posunul Riley Tufte. Dá se ale očekávat, že Jared Bednar bude hodně míchat sestavou, aby Lehkonena alespoň nějakým způsobem nahradil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.