bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Liga trestá zkrat Rasmussena. Kanaďan, co zranil Krejčího, si nezahraje dva zápasy

29. října 2022, 12:15

Jan Vojkůvka

Útočník Detroitu Red Wings Michael Rasmussen byl v pátek večer potrestán ligou za zkrat v utkání s Bostonem. Za svůj bezohledný faul vysokou holí na Davida Krejčího vyfasoval dvouzápasovou suspendaci, během které přijde také o 15 784 dolarů.

Třiadvacetiletý Rasmussen se v průběhu druhé třetiny utkání mezi Detroitem a Bostonem rozhodl dohrát českého útočníka a tvrdě ho narazil na mantinel. Dohrání bez puku bylo sice zbytečné, ale ještě horší bylo to, co následovalo. 

Rasmussen, možná z frustrace, se po nárazu na mantinel ještě ohnal hokejkou a trefil Krejčího dost nešikovně do hlavy. Úder sice zastavila helma českého útočníka, ale ten, i kvůli předchozímu bodyčeku u hrazení, odklouzal v předklonu na střídačku a do utkání se už nevrátil. 

Rasmussen vyfasoval za zbytečný faul dvě minuty, pro zástupce ligy to ale nebylo dostatečné. Zpětně se na celou situaci podívali, označili Kanaďanův faul vysokou holí za bezohledný a rozhodli o dvouzápasové suspendaci. Ostatně, sekeru na hlavu soupeře nemohli jen tak přejít.

Možná také přihlédli k následkům, které inkriminovaná situace měla. Šestatřicetiletý útočník totiž z duelu odstoupil a navíc bylo po utkání oznámeno, že kvůli zranění v horní polovině těla nenastoupí do dalšího zápasu proti Columbusu.

Pro Boston, který zápas s Columbusem i bez Krejčího zvládl, se pochopitelně jedná o výraznou ztrátu. Zkušený Krejčí, jenž se do NHL vrátil po roční pauze, totiž nastupuje po boku Davida Pastrňáka a tato souhra zatím přináší Bruins tolik kýženou vysokou produktivitu.

Paradoxně ona sekera, kterou Rasmussen Krejčího trefil, přitom nemusí být pravým důvodem pro absenci českého útočníka. Hlavní trenér Bruins Jim Montgomery totiž naznačil, že Krejčího čeká vyšetření magnetickou rezonancí (výsledky by měly být v sobotu odpoledne středoevropského času, pozn. redakce). Vzhledem k síle a typu zásahu, kdy byl Krejčí tvrdě naražen na mantinel, by se totiž mohlo jednat o zranění ramene, které právě MRI dokáže odhalit.

Zatímco tak Rasmussen ví, že po odpykání dvouzápasového trestu bude moci zpátky na led, nad návratem Krejčího visí v tuto chvíli velké otazníky. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.