bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mají Oilers splněno? Kádr je hotový, říká jejich šéf

7. srpna 2022, 12:10

David Zlomek

Edmonton došel v play off daleko, bohužel pro slavný klub narazil na absolutního suveréna letošní sezony. Naplno se však ukázaly některé neduhy týmu, které se ale vedení klubu snažilo na trhu zacelit. Ken Holland, generální manažer Oilers, je spokojený s tím, jaký kádr nyní má.

Podařilo se udržet trojici útočníků, kteří byli v létě bez smluv. Zůstal znovuzrozený Evander Kane, z trhu volných hráčů pak Holland ulovil beka Bretta Kulaka, útočníka Mattiase Janmarka a hlavně gólmanskou jedničku Jacka Campbella.

A i když jsou nyní Oilers přes hranici platového stropu, neznamená to, že by se Holland po posilách ještě nedíval. 

„Pořád jsou k dispozici hráči, které bych možná do sestavy přidal,“ řekl zkušený manažer. „Někoho bych přivedl na rok, někoho, kdo tam zůstal a ostatními je podhodnocován. Uvidíme, ale nemám problém nechat kádr takový, jaký je." 

Holland také zdůraznil, že by případně šlo o někoho v ideálním hokejovém věku. Poměrně jasně tak smetl ze stolu spekulace o možném příchodu Phila Kessela. I když odpověď pojal, jak jinak, diplomaticky.

„Neřeknu ani ano, ani ne. Záleží to na tom, co ještě se sestavou provedeme, než začne tréninkový kemp,“ dodal. 

Za velice důležité také Holland považuje udržení dvou mladších útočníků, kteří si postupem sezony vybojovali větší roli. Jde o dvojici Yamamoto a Puljujärvi. Oběma přitom hrozila arbitráž, pro dobro obou stran ale došlo k dohodám ještě před ní. 

„Abyste se jako tým zlepšovali, musí se vaši mladí hráči protlačit do sestavy a postupně v ní růst,“ vysvětloval. „Mohli jsme to vidět v uplynulé sezoně. Přesně takové procesy potřebujeme.“

K rapidnímu snížení věkového průměru kádru také „pomohly“ odchody dvou extrémně zkušených veteránů. Zatímco obránce Duncan Keith skončil kariéru, gólman Mike Smith nad tím přemýšlí. Ale i kdyby se rozhodl pokračovat, Oilers jsou připraveni umístit ho na listinu dlouhodobě zraněných. 

„Odchází dva starší hráči, kteří byli obrovskými lídry. Doufám, že své vůdcovství v kabině předali a bude tam i bez nich,“ zakončil Holland.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.