bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mark Stone se nakonec na smlouvě se Sens domluvil, Cecimu arbitráž přiřkla 4,3 milionů

4. srpna 2018, 13:14

Jiří Sameš

Ottawa Senators a Mark Stone se nakonec přeci jen dokázali domluvit mimosoudně. Křídelní útočník si podle nové, roční, smlouvy přijde na 7,35 milionů dolarů. Klub rovněž oznámil, že Cody Ceci byl během středeční arbitráže ohodnocen ročním kontraktem ve výši 4,3 milionů dolarů.

Stoneův podpis smlouvy byl veřejnosti oznámen jen těsně před začátkem soudního jednání. Hokejista by v arbitráži požadoval sumu 9 milionů dolarů, klub byl ochoten nabídnout pouze 5 milionů dolarů.

„Jsme šťastní, že máme Marka pod smlouvou. Je skvělým vůdcem, má charakter a je velmi talentovaný, co se týče hry na obou stranách kluziště,“ cení si na hráči generální manažer Senátorů, Pierre Dorion.

Šestadvacetiletý Kanaďan, který se může stát příští léto neomezeně volným hráčem, byl v uplynulé sezoně nejproduktivnějším hráčem Senators. V 58 zápasech zaznamenal za 20 branek a 42 asistencí celkem 62 kanadských bodů.

„Tento podpis nám umožňuje pokračovat v jednání o dlouhodobé smlouvě,“ dodal Dorion.

Stone vstřelil minimálně 20 branek ve čtyřech sezonách po sobě. Potřetí za poslední čtyři roky navíc překonal 60 bodovou hranici. Zmíněných 42 asistencí v minulé sezoně bylo mimochodem jeho sezonním maximem.

Ceciho arbitrážní slyšení se konalo už ve středu. Obránce požadoval 6 milionů dolarů, klub nabízel pouze 3,3 milionů dolarů.

V sezoně 2017/2018 strávil na ledě celkově patnáctý muž draftu 2012 v průměru 23 minut a 20 vteřin, přičemž si v 82 zápasech připsal za pět branek a 14 asistencí celkem 19 kanadských bodů.

Ceci může o arbitráž požádat klidně znovu i příští léto. V předchozích dvou letech si mimochodem vydělal celkem 5,6 milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.