bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

McDavid králem NHL! Získal dvě hlavní ceny a napodobil Gretzkyho i Jágra

30. června 2021, 9:41

Adam Bagar

Connor McDavid ovládl udělování individuálních cen za letošní sezonu NHL – útočník Edmontonu byl zvolen nejužitečnějším hráčem v hlasování novinářů i samotných hokejistů.

Většina vítězů individuálních ocenění už byla známa, vedení NHL je postupně oznamovalo během vyřazovacích bojů. Nejprestižnějších pět trofejí pak rozdalo v noci z úterý na středu, jednoznačným králem večera se stal kapitán Oilers Connor McDavid.

Jednohlasně byl zvolen už jen Gretzky v roce 1982

Nejproduktivnější hráč základní části, v niž nasbíral 105 bodů (33+72) v pouhých 56 utkáních, získal podruhé v kariéře Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL a potřetí Ted Lindsay Award pro nejlepšího hráče podle Hráčské asociace NHLPA.

24letého hokejistu zařadilo na první místo všech sto hlasujících novinářů. To se v historii NHL stalo už jen v roce 1982, kdy byl jednohlasně zvolen Wayne Gretzky. V hráčském hlasování se pak zařadil po bok šesti trojnásobných vítězů, včetně Jaromíra Jágra.

McDavid navázal na svého parťáka Leona Drasaitla, který obě hlavní kategorie vyhrál vloni. „Moji spoluhráči jsou pro mě všechno. Bez nich bych opravdu nebyl nic. Jsem nadšený, že mohu být součástí tohoto týmu a těším se, co ještě přijde," prohlásil.

„Rád bych poděkoval i všem zdravotníkům, kteří nám pomohli projít náročným rokem. Díky patří nejen všem těm v Kanadě, ale i po celém světě. Bez nich by nebylo možné s covidem úspěšně bojovat a postupně se vracet do normálního života," dodal.

Pastrňák je v pořadí Hart Memorial Trophy devatenáctý

Druhý skončil v pořadí Hart Memorial Trophy Auston Matthews z Toronta a třetí Nathan MacKinnon z Colorada. Davida Pastrňáka zařadil jeden z hlasujících na pátou příčku, dělí se tak o 19. místo s Connorem Hellebuyckem a Mitchellem Marnerem.

Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře převzal poprvé Marc-Andre Fleury z Vegas, nejlepším obráncem byl zvolen Adam Fox z NY Rangers, za což dostal Norris Trophy, a nováčkem roku a držitelem Calder Trophy se stal Kirill Kaprizov z Minnesoty.

Individuální trofeje NHL za sezonu 2020/21

Hart Memorial Trophy (nejužitečnější hráč podle Asociace profesionálních hokejových novinářů): Connor McDavid (Edmonton).

Ted Lindsay Award (nejužitečnější hráč podle členů Hráčské asociace NHLPA): Connor McDavid (Edmonton).

Vezina Trophy (nejlepší brankář): Marc-Andre Fleury (Vegas).

James Norris Memorial Trophy (nejlepší obránce): Adam Fox (NY Rangers).

Calder Memorial Trophy (nejlepší nováček): Kirill Kaprizov (Minnesota).

Frank J. Selke Trophy (nejlépe bránící útočník): Aleksander Barkov (Florida).

Jack Adams Award (nejlepší trenér): Rod Brind'Amour (Carolina).

Lady Byng Memorial Trophy (hokejový gentleman): Jaccob Slavin (Carolina).

Bill Masterton Memorial Trophy (vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji): Oskar Lindblom (Philadelphia).

Mark Messier Leadership Award (pro vůdčí osobnost): Patrice Bergeron (Boston).

King Clancy Trophy (za vůdčí schopnosti a humanitární činnost): Pekka Rinne (Nashville).

Cena pro generálního manažera roku: Lou Lamoriello (NY Islanders).

Willie O'Ree Community Hero Award (pozitivní vliv na komunitu, kulturu či společnost skrze hokej): Kevin Hodgson.

Art Ross Trophy (nejproduktivnější hráč základní části NHL): Connor McDavid (Edmonton) – 105 bodů.

Maurice Richard Trophy (nejlepší střelec): Auston Matthews (Toronto) – 41 branek.

William M. Jennings Trophy (pro brankáře z týmu, který v základní části NHL obdržel nejmenší počet branek): Marc-Andre Fleury, Robin Lehner (Vegas) – 124 inkasovaných gólů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.