bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Metropolitní dostihy pokračují. Zvítězí Penguins a Blue Jackets poosmé v řadě?

16. prosince 2016, 20:00

Michal Muška

Sedmi zápasy dnes pokračuje zámořská NHL a fanoušky bude jistě zajímat, zda rozjeté týmy Pittsburghu a Columbusu dokážou zvítězit i poosmé v řadě. Blue Jackets se o to budou snažit v Calgary, zatímco Tučňáci ve své aréně přivítají Krále z Los Angeles. Rozšířit sérii výher se pokusí i Washington na ledě Caroliny, kromě střetu těžkých vah v Montrealu nám však program nabídne i tři zápasy momentálně trápících se týmů.

1:00 Buffalo Sabres – New York Islanders

Výčet dnešních zápasů začínáme právě u dvou celků nacházejících se v krizi – v Buffalu fanoušci uvidí souboj dvou nejhorších týmů východní konference. V případě Islanders to už vypadalo, že je tým na vzestupu, jenže poslední tři zápasy Ostrované opět nezvládli a vzhledem k situaci v jejich divizi to s nimi vypadá už opravdu špatně. Dnes mají alespoň možnost odlepit se z posledního místa v konferenci, venku se však zatím Isles vůbec nedaří, v případě dnešního úspěchu by se jednalo teprve o jejich třetí výhru na ledě soupeře v této sezoně.

Sabres zatím táhne ke dnu zejména slabá koncovka, podíváme-li se ale na úspěšnost speciálních formací, zjistíme, že v přesilovkách patří Buffalo k nejlepším týmům soutěže, zatímco v oslabení loví švédští brankáři ve službách Sabres ze sítě jeden puk za druhým. Pokud jsem zmiňoval mizernou bilanci Isles na hřištích soupeře, sluší se uvést, že Buffalo na tom není na domácím ledě o moc lépe. Dan Bylsma dnes určitě bude spoléhat především na duo Eichel-Okposo, které je zatím v plusových číslech účasti na ledě, mladý americký centr pak po návratu z marodky dokonce drží průměr více jak bodu na zápas, v sedmi startech bodoval hned osmkrát.

1:00 Pittsburgh Penguins – Los Angeles Kings

Těžká práce dnes čeká LA Kings, kteří se pokusí v Pittsburghu přibrzdit tamní Penguins. Tučňáci si famózní formu ze závěru uplynulé sezony přenesli i do nového ročníku a momentálně vládnou východní konferenci se ziskem 43 bodů. Jestli něco svěřencům trenéra Sullivana letos opravdu jde, je to především střílení branek a domácí zápasy. Se 108 góly se Pens dělí s Rangers o pozici nejlépe střílejícího celku, doma pak vyhráli hned 13 ze 16 zápasů. Velký podíl na tom má zejména trojice útočníků, jenž se už přehoupla přes třicet kanadských bodů. Řeč je o Crosbym s Kesselem a Malkinem, přičemž prvně jmenovaný se letos nezvykle utrhl zejména střelecky – na kontě má už 21 branek.

To hosté z Los Angeles zdaleka tak suverénní nejsou, momentálně jim patří poslední postupová pozice na západě. I Králům se daří výrazně lépe na domácím hřišti, včera však přesvědčivě zvítězili zásluhou tříbodového Toffoliho v Detroitu. Povede se dnes svěřencům Darryla Suttera zaskočit nezastavitelný Pittsburgh?

1:30 Montreal Canadiens – San Jose Sharks

Hokejisté Montrealu jsou letos v Bell Centre k neporažení, potvrdí to i dnes proti loňskému finalistovi Stanley Cupu ze San Jose? Tradičnímu kanadskému klubu se letos daří od samého začátku a nepřijde-li jako loni zranění Careyho Price, nevypadá to, že by Habs měli přijít o play-off. Montrealu se zatím vyplácí kauf nevyzpytatelného Rusa Radulova, jenž se momentálně s Alexem Galchenyukem dělí o pozici druhého nejproduktivnějšího hráče Canadiens.

Téměř všechny statistiky v dnešním souboji vyznívají pro domácí celek, Sharks se však vezou na dobré vlně a poslední tři zápasy vyhráli. Naposledy se radovali z výhry po nájezdech v Ottawě, kterou vystřelil Kevin Labanc. Stejně jako loni hraje výborně nedávno podepsaný Brent Burns, jenž je s 28 body nejproduktivnějším Žralokem. San Jose poslední tři zápasy s Montrealem vyhrálo, dokáže to dnes i počtvrté?

1:30 Carolina Hurricanes – Washington Capitals

Poprvé od senzačního představení proti Vancouveru se dnes vrací do akce Carolina, která bude hájit velmi dobrou bilanci domácích zápasů proti silnému Washingtonu. Hurikánům letos skvěle fungují speciální týmy, v úspěšnosti přesilových her se nachází na šestém místě v lize, při hře v oslabení jsou dokonce vůbec nejlepší v celé NHL. Při posledním střetnutí s Caps navíc Canes před měsícem jednoznačně vyhráli 5:1.

Capitals však v listopadu hráli podstatně hůř než v posledních dnech. Tým kolem Alexe Ovečkina má na kontě pět výher v řadě a jen mimořádně dobré výkony divizních soupeřů zabraňují většímu posunu v tabulce. Právě kapitán Caps by však mohl přidat, Rus má určitě na víc, než naznačují jeho aktuální statistiky. Spokojenější může být mladý český útočník Jakub Vrána, který naskočil již do sedmi utkání, v nichž si připsal tři body za gól a dvě asistence.

3:00 Colorado Avalanche – Florida Panthers

Souboj dvou trápících se týmů dnes budou moci sledovat fanoušci v Denveru. Oba týmy dokázaly uspět jen ve dvou z posledních deseti zápasů a mají tedy co napravovat. Špatně jsou na tom hlavně domácí Avs, kteří jsou beznadějně poslední v lize, navíc patří k týmům s nejhorším útokem i obranou. Lavinám se nedaří především na domácím hřišti, kde dnes budou usilovat o teprve páté vítězství. Poslední návštěva Panterů pro ně ale dopadla dobře, Avalanche zvítězili poměrem 3:2.

Hojně kritizovaná výměna trenérů na lavičce Floridy zatím své ovoce nepřinesla, a přestože situace v Atlantické divizi není nijak kritická, Panthers potřebují začít konečně vyhrávat. Florida zatím hraje velmi často mimo svou arénu, dnes půjde už o její devatenáctý zápas na cizím ledě. Parta kolem veteránů Luonga s Jágrem musí především zlepšit úspěšnost využití přesilových her, momentálně jsou Panteři v tomto ohledu nejhorším týmem celé ligy a Tom Rowe si na tento fakt včera i hlasitě postěžoval do novin. Prolomí Florida přesilovkové prokletí dnes v Coloradu, které rozhodně nepatří k nejlepším obranářům, nebo se bude Rowe opět čertit?

3:00 Calgary Flames – Columbus Blue Jackets

18-5-4. Skóre 90:57. Sedm výher v řadě. I přes to všechno jsou hokejisté Columbusu momentálně až na čtvrtém místě Metropolitní divize a pokud by play-off začalo dnes, začínali by ho Blue Jackets na hřišti soupeře. Jistě, Modrokabátníci mají odehráno méně zápasů než jejich konkurenti, přesto se však sluší opět pozastavit nad neuvěřitelnou dominancí týmů z této divize. O výkonech Columbusu netřeba psát více, zmíním však parádní bilanci na ledě soupeřů (8-2-3), kterou Jackets naposledy potvrdili v Edmontonu.

Ani Calgary Flames však nejsou ve špatném rozpoložení. Předevčírem sice skončila jejich série výher porážkou 3:6 s Tampou, Glen Gulutzan však může být poprvé od nástupu do funkce s výkony svého celku spokojený. Plamenům pomohl návrat nejlepšího hráče Gaudreaua, do skvělé formy se navíc rozchytal Chad Johnson. Tomu se nevyvedl až zmíněný zápas s Bolts a do třetí třetiny přenechal místo v brance po dlouhé době Brianu Elliottovi, ten se ale také příliš nevytáhl a vše nasvědčuje tomu, že se dnes v brankovišti opět představí Johnson.

4:00 Vancouver Canucks – Tampa Bay Lightning

Jako poslední dnes na led vyjedou hokejisté Vancouveru a Tampy. Od Canucks se toho před sezonou moc nečekalo a výsledky zatím tyto prognózy potvrzují. Kosatky zahodily dobrý vstup do soutěže a nyní jsou druhým nejhorším týmem NHL. Doma se jim ale celkem daří a před pár dny navíc svého dnešního soupeře porazily jednoznačně 5:1. 

Tento výsledek zapadal do výsledkové mizérie Lightning v posledních týdnech, předevčírem však Blesky zabraly na ledě rozjetého Calgary a po výhře 6:3 věří, že se blýská na lepší časy. Trenér Bolts Jon Cooper se ale musí vyrovnat s chatrným zdravím svých klíčových svěřenců. O dlouhodobé absenci Stevena Stamkose jistě víte, momentálně však není k dispozici ani nejproduktivnější hráč Tampy Nikita Kučerov, zápas v Calgary navíc nedohrál ani Ondřej Palát.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.