bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Msta, co se nevyplatila. Bennett dostal jednozápasový trest za útok na Colemana

18. května 2021, 18:05

Jan Vojkůvka

Útočník Floridy Panthers, Sam Bennett, bude muset vynechat druhý zápas série proti Tampě. Rozhodla o tom disciplinární komise NHL, která mladého forvarda potrestala za faul proti Blaku Colemanovi.

K situaci došlo ve třetí třetině, kdy napřed Coleman atakoval Aleksandera Barkova pozdním hitem po odehrání puku. Tento, nikterak nepotrestaný, zákrok, nechtěl nechat Bennett bez odezvy a u mantinelu vrazil soupeře zezadu proti hrazení.

Tato msta, jak se nyní ukázalo, se Floridě příliš nevyplatila. Bennett totiž odešel za napadení na trestnou lavici, čehož Tampa využila ke srovnání na 4:4 a nakopla se k následnému obratu na 5:4 (obě branky vsítil Point). A v pondělí pak NHL rozhodla o udělení jednozápasové suspendace pro Bennetta za vražení na hrazení.

Pro Panthers se jedná o významnou komplikaci před druhým utkáním série s Tampou, které se odehraje v noci z úterý na středu. O pozitivním vlivu, jaký má čtyřiadvacetiletý Bennett na hru Floridy, bylo v posledních týdnech napsáno mnoho. Od svého přesunu z Calgary dokázal ohromit ziskem 15 bodů (6+9) v pouhých 10 zápasech. A svou formu si přenesl i do play-off. 

V úvodním utkání, které Florida nakonec prohrála 4:5, a to i kvůli vyloučení Bennetta necelých 8 minut před koncem, se rodák z Holland Landing prezentoval velmi aktivním výkonem, který okořenil dvěmi asistencemi, třemi bodyčeky, třemi zblokovanými střelami soupeře a vlastními čtyřmi střeleckými pokusy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.