bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Murray jako Murín! Schválně posunuje bránu, obviňují dvojnásobného šampiona

28. listopadu 2022, 14:00

Tomáš Zatloukal

Matt Murray je zpátky v torontské kleci a pozornost poutá nejen velmi solidní výkony. Ač by skvělou hrou – od svého návratu má úspěšnost zákroků přes 93 % - mohl připomínat onoho neprůstřelného fantoma, co dvakrát dovedl Tučňáky z Pittsburghu ke Stanley Cupu, je za klauna. Podobného, jakým v české extralize býval slovenský gólman Igor Murín. Opakovaně totiž posouvá svou "svatyni".

Stát se to jednou, každý nad tím mávne rukou.

Jenže klec hájená osmadvacetiletým Kanaďanem se ocitla mimo svou standardní pozici čtyřikrát za poslední dva mače. Vždy to byl právě Murray, kdo tři tyče odsunul, nikdo jiný se v daných situacích s červeně natřenou konstrukcí do kontaktu nedostal.

Pokaždé to navíc bylo ve chvíli, kdy byli Maple Leafs pod tlakem, případně čelili šanci soupeře.

Zkrátka těch podezřelých okolností je příliš a ani opakované záběry nehrají Murraymu, který se dušuje, že rozhodně neposouvá bránu záměrně, do karet. Kdo totiž chce vidět úmysl, snadno ho zaregistruje.

"Náš trenér brankářů Freddie Chabot říkal, že to vyhazování klece ze správného postavení je u Murrayho trendem," prohodil Dean Evason, kouč Minnesoty. Byl naštvaný po prohře 3:4, zároveň v něm vřela krev kvůli třem incidentům s dvojnásobným šampionem v hlavní roli.

Těžko se Evasonovi divit, Wild byli třikrát u puku v útočném pásmu, když se kvůli Murraymu přerušila hra.

"Třikrát posunul bránu a nedostal ani dvě minuty. To přece není možné, nedává to žádný smysl. Útočili jsme, mohli jsme si vytvořit další šance a najednou se písklo. Přišli jsme tak opakovaně o tlak," rozhořčeně povídal.

Čahoun se třicítkou na dresu si trvá na svém. "Od tyček se odrážím večer co večer, ale teď prostě z mně neznámého důvodu klec vypadávala z kolíků jaksi ochotněji," prohodil.

Dalo by se tomu věřit, pokud by stejný problém měl i maskovaný muž na druhé straně. Tak jako tomu bylo při zápasech v pražské O2 aréně, které zahájily aktuální sezonu NHL. Tam se branková konstrukce odvalila, ať se o ní opřel kdokoliv a sebeméně.

Murray tak působí jako šašek, co se vymlouvá, ačkoliv vícero indicií i kamery mluví proti němu. A pokud nechce, aby se ho pověst zámořského Murína držela, potřebuje neférový zlozvyk ze své hry vymýtit. Pak by se mohlo začít psát o jeho zákrocích.

A že by bylo o čem... 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.