bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Naděje na brzký návrat? Mrázek poprvé od operace trénoval na ledě

12. února 2021, 15:59

Jan Vojkůvka

Carolina sice ve zkrácené sezoně NHL sbírá jednu výhru za druhou, ale že by mohla být spokojená se svou defenzivou se říct nedá. Statistiky Jamese Reimera rozhodně respekt nebudí, a i proto Hurricanes vyhlíží návrat Petra Mrázka. Ten se sice zdá být stále daleko, ale velmi pozitivním znamením byl první trénink českého brankáře po operaci.

Osmadvacetiletý Čech se minulou středu musel podrobit operaci palce na pravé ruce. Zranění, které utržil na konci ledna v souboji s Dallasem, bylo totiž vážnějšího charakteru.

Ač od operace neuběhly ani dva týdny, český brankář se už ukázal na ledě. Ve čtvrtek se zúčastnil týmového tréninku.

Pod vedením trenéra brankářů Paula Schonfeldera se věnoval především bruslení, ale celý trénink zakončil i několika zákroky proti lehčím střelám do betonů. Při těchto zákrocích však nepoužíval svou hokejku, aby neriskoval zhoršení stavu svého palce, který se snaží co nejrychleji doléčit.

Kdy by se zkušený gólman mohl vrátit na led i během zápasu je ovšem nejasné. Ačkoliv už samotné vyjetí na led je hodně pozitivní zprávou, Carolina stále nezveřejnila ani předpokládaný termín návratu. Hurricanes by přitom Mrázkův comeback potřebovali i kvůli větší jistotě v brankovišti, byť výsledkově si stěžovat zatím nemohou.

Mrázek měl totiž parádní vstup do nové sezony. Ve třech zápasech vychytal hned dvě nuly a při průměru 0,99 inkasovaných branek na zápas držel fantastickou úspěšnost zákroků na 95,5 procentech. 

Po zranění a operaci musel začít plnit roli jasné jedničky James Reimer, který sice sbírá na své konto výhry, ale je to spíš zásluhou kvalitního útoku než dobré obrany či výborných brankářských výkonů.

Však také v posledních čtyřech startech po Mrázkově zranění inkasoval 17 branek. Celkově v této sezoně odchytal 7 zápasů s průměrem 3,11 inkasovaných gólů na zápas a úspěšností zákroků 88,9%. Je až s podivem, že i přesto dokáže Carolina vyhrávat divoké přestřelky. 

První trénink Petra Mrázka po operaci tak může týmu přinést trochu optimismu. Na druhou stranu je ovšem takřka jisté, že se Čech do branky nevrátí ve stejné formě, jakou měl na začátku sezony.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.