bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat Canadiens! Do Seattlu míří po 102 letech. V noci láká i bitva Colorada s Vegas

26. října 2021, 19:49

Patrik Czepiec

Píše se rok 1919 a ve světě řádí španělská chřipka. Montreal a Seattle zápolí o Stanley Cup, ale po pátém utkání vlivem sílící epidemie série končí. NHL vůbec poprvé a zatím naposledy nepoznala svého šampiona v důsledku celosvětové nákazy. Zároveň se jednalo o závěrečnou hokejovou partii mezi zmíněnými městy. Tedy až do nadcházející noci, kdy se oba kluby setkají znovu a kruh se uzavře. Shodou okolností se tak opět stane v pandemické době.

„Když si uvědomím, že se sem skutečně vracejí po více než sto letech, naskakuje mi husí kůže,“ popisuje oficiálním ligovým stránkám před utkáním mezi Krakeny a Canadiens Dave Eskenazi, sportovní nadšenec a znalec historie Metropolitans, kteří v Seattlu působili. „Mám velmi živé představy o tom, jak to tehdy mohlo vypadat. Že zápasy mezi těmito dvěma celky znovu ožijí, to mi připadá skoro jako fikce.“ 

Nejen restart rivality mezi Seattlem a Montrealem ovšem přitáhne fanoušky k televizním obrazovkám. Ještě před tímto duelem se potkají hokejisté Avalanche a Golden Knights. Ani tyto týmy se nemají zrovna v lásce, navíc Vegas v posledním play off vyřadilo tým z Denveru už ve druhém kole. Letos si opět obě mužstva dělají zálusk na Stanley Cup.

Jejich začátek ovšem těmto ambicím absolutně neodpovídá. Colorado během pěti utkání slavilo dvakrát, na sebedůvěře nepřidává ani negativní skóre. Útoku tentokrát vypomůže i český mladík Martin Kaut, když začne ve čtvrté formaci. Ještě hůře je na tom parta z města hazardu. Zatím urvala pouhé dva body, prohrála čtyři klání v řadě a nastřádala jen deset vstřelených gólů. 

Pittsburgh mezitím čeká už druhý letošní souboj s Tampou Bay, která se zatím nechová jako obhájce Stanley Cupu. Domácí Penguins se nicméně musí potácet s nepříjemnou marodkou. Stav kapitána Sidneyho Crosbyho se sice zlepšuje, na comeback ale ještě není připravený. 

Symptomy nákazy virem COVID-19 trápí klíčového obránce Krise Letanga a k dispozici stále nebude ani Jeff Carter, který by měl listinu absentujících hráčů opustit až ke konci týdne. A na svůj debut v této sezoně nadále čeká i Jevgenij Malkin. Případný úspěch Pittsburghu v tomto klání tak stojí na brankáři Tristanu Jarrymu, jenž s 94,3procentní úspěšností zažívá skvělý vstup do nového ročníku.

Kompletní program: 

01:00 New Jersey Devils – Calgary Flames

01:00 Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning

02:00 Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights

02:30 Nashville Predators – San Jose Sharks

04:00 Vancouver Canucks – Minnesota Wild

04:00 Anaheim Ducks – Winnipeg Jets

04:00 Seattle Kraken – Montreal Canadiens

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.