bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nebudu tvrdit, že čísla nesleduju, říká Dubnyk. Favorit na Vezinovu trofej

28. února 2017, 16:00

David Baláš

Jestliže chtěli v našlapané Centrální divizi letos uspět, potřebovali hokejisté Minnesoty ve svém brankovišti muže, který by večer co večer předváděl skvělé výkony. Který by byl týmu oporou a který by deptal soupeře. Jednoho takového Divočáci našli v Devanu Dubnykovi. Třicetiletý Kanaďan nyní útočí na premiérovou Vezinovu trofej.

Z třinácti pisatelů oficiálního portálu zámořské soutěže NHL.com vybralo Dubnyka za favorita na prestižní cenu hned dvanáct z nich. Pouze jedna volba byla odlišná – to vytáhlý gólman skončil na druhém místě.

I to ukazuje, v jak parádní formě Dubnyk je. Ze 47 zápasů dokázal letos ukořistit 33 výher, přičemž v tomto ohledu není v lize lepšího muže. Rovněž úspěšnost zákroků 93,1 procent z něj dělá lídra statistik. A průměr obdržených gólů na zápas? Tam je Dubnyk s číslem 2,05 na druhé příčce.

„Občas se na statistiky podívám, ale jen krátce. Naučil jsem se, abych se tím příliš nezaobíral, protože to nikdy není dobré. Ale taky nebudu předstírat, že mě to nezajímá a nevím, jak si vedu. Nejsem slepý,“ přiznal na rovinu Dubnyk.

Vede si opravdu znamenitě. Přitom ještě před třemi lety se trápil a hledal místo na soupisce některého z klubů. Nakonec si jej vyhlédla Minnesota, která si nyní může mnout ruce.

Dubnyk se v městě na severu Spojených států náramně zabydlel a zařadil se mezi nejkvalitnější brankáře ligy. „Samozřejmě že když dostanete smlouvu v takovém mužstvu, tak se vám žije lépe. Mám skvělé spoluhráče, kteří mi práci usnadňují, jak jen to jde. Já se jen snažím jim pomoct a mít co nejlepší čísla,“ uvedl skromně.

Pokud si současnou fazonu udrží až do konce ročníku, není pochyb, že bude největším adeptem na Vezinovu trofej.

A Dubnyk je přesvědčený, že se mu úroveň může podařit udržet. „Zatím to je fantastická sezona. Užívám si to, protože je to zábava. Přitom jsem ani neudělal nic zázračného, nijak jsem nezměnil své návyky či styl. Proto mám pocit, že jsem schopný nastavenou laťku udržet a dál chytat dobře,“ myslí si.

Pakliže ano, Dubnyk nejen že zaútočí na ceněnou trofej, ale zejména dá svému týmu velmi slušnou šanci pro dlouhou jízdu vyřazovacími boji.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.