bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nečas ano, Kubalík ne. Koho si týmy ponechají?

12. července 2022, 10:01

David Zlomek

Těsně před startem trhu s volnými hráči se týmy musí rozmyslet, jak naloží s hráči, u kterých svítí status RFA. Jde o chráněné volné hráče, kteří pokud dostanou tzv. kvalifikační nabídku, tak se s týmem buď domluví, nebo půjdou k arbitráži. Kdo tuto nabídku nedostane, míří na trh bez omezení. Jak jsou na tom čeští zástupci?

Status RFA náleží tomu hráči, kterému není alespoň 27 let. Druhým možným kritériem je počet odehraných let v lize, těch musí být k zisku statusu nechráněného volného hráče alespoň sedm. 

Po včerejší uzávěrce na předložení kvalifikačních nabídek je jasné, s kým kluby počítají a s kým ne.

Zajímavým jménem je Josef Kořenář, který sice před pár dny kývl na nabídku smlouvy od Sparty, i tak ale Arizona zkouší, jestli nezůstane. Právě on totiž dostal kvalifikační nabídku. 

Zatímco u Kořenáře je to trošku překvapením, u Martina Nečase ne. Carolina si i přes zvěsti o výměně chce talentovaného hráče ponechat. V nejbližších dnech by se jednání o novém kontraktu měla zintenzivnit.

Novou smlouvu už má podepsanou Libor Hájek. Pro mnohé trošku překvapivě, avšak Rangers ho berou jako levného náhradníka. Poté, co mu bylo oznámeno, že si ho chtějí Blueshirts ponechat, podepsal obratem smlouvu na 800 tisíc dolarů a jeden rok.

Pravděpodobně největším jménem, kterému bylo řečeno „už ne, díky“ je Dominik Kubalík. Toho po ne úplně povedené sezoně čeká ještě těžší, ve které svému budoucímu zaměstnavateli bude muset ukázat, že si zaslouží velké peníze. 

Ostap Safin a jeho dny v Edmontonu jsou sečteny jakbysmet, třiadvacetiletý útočník by měl zamířit do pražské Sparty. 

Posledním hráčem na seznamu je Ondřej Kaše. Uplynulou sezonu strávil v Torontu, kde ho nepřestala pronásledovat zranění. I tak má ale za sebou solidní ročník, ve kterém ukázal, že když zůstane zdravý, může být velice platný. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.