bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejasná budoucnost. Patrick Kane bude až půl roku rehabilitovat

2. června 2023, 16:00

Jiří Lacina

Když se začalo spekulovat o jeho možném přestupu do New Yorku, zlehčoval své potíže s kyčlí vyjádřením, že „se to zveličilo“. V závěru sezóny ale skutečně nepůsobil jistě, nebyl to ten Patrick Kane, jak jsme si ho ještě z nedávné minulosti pamatovali.

Teď podstoupil operaci, z níž se může dávat dohromady až půl roku.

Odhadovaná doba rekonvalescence je 4-6 měsíců. Velmi pravděpodobně tak nestihne začátek nového ročníku. Rozhodně nestihne přípravu, která je pro hráče veteránského věku klíčová. Naskočit ztuhlý do rozjetého vlaku je pro pětatřicátníka hodně nebezpečné.

Kane je přesto optimistický, že zákrok neovlivní jeho další kariéru.

Letošní sezónu zakončil sedmým duelem s New Jersey Devils. V sedmi zápasech play off nasbíral 6 bodů (1+5). Dres měnil skoro po šestnácti letech. S Chicagem vyhrál třikrát Stanley Cupy, získal Art Ross Trophy, Hart Trophy a Conn Smythe Trophy. V létě se stane nechráněným volným hráčem.

Kane je bezpochyby jedním z nejlepším amerických hokejistů historie, byl základním stavebním prvkem zřejmě poslední vítězné dynastie v dějinách ligy. I ve vyšším věku patřil k tzv. „diference makerům“, tedy hráčům, kteří dokážou rozhodovat zápasy.

V letošní sezóně se propadl pod průměr jednoho bodu na zápas, což se mu v kariéře stalo teprve popáté. Byť to nechtěl nahlas přiznat, potíže s kyčlí ho určitě limitovaly.

Podle vlastních slov má v úmyslu hrát ještě dlouho, doktoři jsou v tomto ohledu optimističtí. Bude zajímavé sledovat, v jakém dresu Kanea v příští sezóně uvidíme. Poté, co Chicago získalo právo volit z prvního místa draftu Connora Bedarda, není podle některých komentářů vyloučen ani Kaneův návrat „domů“, kde by mohl mentorovat nově se formující celek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.