bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Největší slušňák v NHL? Bek s jediným trestem za sezonu, puk poslal do hlediště

21. června 2021, 5:31

Jan Šimek

Letošním vítězem Lady Byng Trophy pro nejslušnějšího hráče sezony NHL získal zadák Caroliny Jaccob Slavin. Ocenění získal coby teprve čtvrtý obránce v historii.

Sedmadvacetiletý borec v uplynulém ročníku NHL sehrál 52 zápasů základní části. Na ledě strávil v průměru 23 minut, přesto za celou dobu vyfasoval jediný dvouminutový trest.

Pozoruhodný je i fakt, že nešlo o žádný faul, ale banalitu. Jedinkrát v sezoně byl Slavin vyloučen za zdržování hry poté, co v duelu s Floridou vyhodil puk z obranného pásma nad plexisklo.

Americký hokejista nasbíral nejméně trestných minut ze všech hráčů, kteří byli na ledě v průměru minimálně 20 minut za zápas a zároveň v sezoně sehráli alespoň deset utkání.

Trofej Lady Byngové, která se v zámořské soutěži každoročně uděluje za džentlmenské chování v kombinaci s vysokým standardem sportovních výkonů, získal Slavin jako teprve čtvrtý obránce v historii.

„Snažím se vyhýbat trestné lavici. Nejsem hráč, který se prezentuje fyzickým hokejem. Spíše se snažím hrát co nejvíc hokejkou, čistě odebírat puk a využívat mé bruslařské schopnosti. Z ocenění jsem nadšený, moc si ho vážím a věřím, že v budoucnu bude tuto trofej vyhrávat více obránců,“ říká Slavin pro oficiální web elitní zámořské soutěže.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.