bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neuvěřitelný příběh! Fanynka Seattlu zachránila život kustodovi Vancouveru

2. ledna 2022, 16:19

Matěj Hodoval

Hokej přináší emotivní příběhy na ledě i mimo něj. Vyprávět by mohl kustod Canucks Brian “Red“ Hamilton, jenž vděčí fanynce Seattlu za důležité gesto, které se na první pohled zdálo jako malé. Nakonec mu tím ale zachránila život.

V Seattlu se těšili na první domácí zápas sezony, na ledě nováčka sezony se chystal souboj mezi novými rivaly – domácí Kraken přivítali Kosatky z Vancouveru.

Před samotným duelem připravoval hostující lavičku kustod Brian Hamilton, který měl na starosti čištění iPadů, přípravu rukavic a podobně. Když ale odkládal výstroj na druhé straně lavičky, všiml si, že fanynka Seattlu drží svůj mobil s nějakým barevným nápisem a ukazuje jej právě Hamiltonovi.

Díky velkému a barevnému písmu se dočetl, že znaménko, které má na krku, může znamenat rakovinu. První jeho reakce bylo jen obyčejné kývnutí, dle svých slov zkrátka nevěděl, jak v situaci reagovat.

O pár dní později se kustod Nucks dozvěděl, že rakovinotvorné buňky jsou pouze na vnější vrstvě kůže, na což se naštěstí přišlo velmi brzy. Hamilton si tak mohl nechat znaménko odstranit a vyhnul se velkému riziku.

„Nevěděl jsem, že to tam mám. Ona na to ukázala, nechápu, jak to zahlédla. Je hrdinkou,“ líčí Hamilton.

Její čin nezůstal bez povšimnutí, kustod Kosatek se se zachránkyní potkal při posledním střetnutí mezi Seattlem a Vancouverem. Jedná se o mladou studentku Nadiu Popovici. Kraken a Canucks se spojili, aby jí věnovali stipendium v hodnotě 10 tisíc dolarů. Popovici se chystá tento rok studovat medicínu.

Hrdinku se povedlo Hamiltonovi najít přes Twitter Vancouveru, kam umístil emotivní dopis a poprosil veřejnost, aby mu pomohli fanynku najít. To se povedlo a kustod Canucks ji mohl poděkovat osobně.

„Prodloužila můj život. Mám skvělou rodinu, fantastickou dceru. Zachránila mi život. Nevytáhla mě z hořícího auta, ale zachránila mě od pomalého ohně. Doktoři mi sdělili, že kdybych znaménko ignoroval nějaké čtyři roky, nemusel bych tu být,“ dodal Brian Hamilton.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.