bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

New Jersey se po přestávce vrací do akce, prosadí se opět probuzený Zacha?

12. února 2017, 18:24

Michal Muška

Šest zápasů má dnes na programu NHL, přičemž ten první začne již za pár minut v New Jersey, kde se představí trápící se hosté ze San Jose. Ve 21 hodin se pak rozehraje zápas Minnesoty s Detroitem a o půlnoci se začne hrát i v New Yorku a Nashvillu. V tradiční čas se potom v rámci tradičního souboje střetnou Bruins a Habs, přičemž program završí duel mezi Buffalem a Vancouverem.

18:30 New Jersey Devils – San Jose Sharks

Téměř po týdnu se dnes večer do akce vrací Ďáblové z New Jersey, kteří přivítají na svém ledě lídra Pacifické divize ze San Jose. Tohoto soupeře doma Devils neporazili již šest let, poslední zápasy ale Ďáblům vyšly, čtyřikrát po sobě bodovali a dnes tak mají na co navazovat. Do sestavy trenéra Hynese by se po sedmnáctizápasové absenci mohl vrátit obránce John Moore, navázat na formu z posledních zápasů pak jistě bude chtít český mladík Pavel Zacha, jenž si v posledních devíti zápasech připsal na konto sedm bodů za čtyři góly a tři asistence.

Hokejisté San Jose včera v noci prohráli počtvrté v řadě, když si připsali bod za porážku v prodloužení na ledě Philadelphie. Náhradní brankář Aaron Dell si připsal 33 úspěšných zákroků, dnes se ale do branky vrátí Martin Jones a spolu se svými spoluhráči se tak pokusí nejdelší sérii proher v sezoně přerušit. Na centru třetí formace by u toho neměl chybět jiný mladý Čech Tomáš Hertl.

21:00 Minnesota Wild – Detroit Red Wings

Tým Detroitu se momentálně nachází na samém chvostu východní konference, prohrál poslední tři zápasy a vše nasvědčuje tomu, že letos už to s postupem do play-off zkrátka nevyjde. Dnes navíc na hráče s rudým křídlem na dresu čeká velice těžký soupeř, Wings se totiž představí na ledě silné Minnesoty, která naopak s přehledem kraluje v západní konferenci. V brance Divočáků řádí Devan Dubnyk, který naposledy vychytal Tampu, připsal si již třicáté vítězství v sezoně a dnes se v této kategorii pokusí předskočit Sergeje Bobrovského.

Právě s Columbusem naposledy Detroit prohrál, přestože to bylo o jediný gól. Petr Mrázek předvedl v brance Rudých křídel 37 úspěšných zákroků a dnes podle všeho přenechá místo nováčkovi Jaredu Coreauovi, jenž by si tak mohl připsat třináctý start v sezoně. Pomůže svým spoluhráčům zastavit minnesotský stroj?

0:00 New York Islanders – Colorado Avalanche

V Brooklynu se dnes o půlnoci středoevropského času střetnou dva týmy, které do sezony vstoupily podobně špatně. Zatímco ale Laviny se v průběhu sezony stále potápěly níž, Ostrované se i díky výměně trenéra probrali a boj o postup do play-off ještě rozhodně nezabalili. Domácí vítězství proti beznadějně poslednímu Coloradu by pro Isles mělo být povinností, zvlášť když včera v noci nevstřelili na ledě Ottawy jediný gól.

Do branky domácího týmu by se měl postavit Jean-Francois Berube, který bude podle všeho čelit i Tysonu Barriemu, jenž by se měl po čtyřzápasové pauze vrátit do sestavy Avalanche. Svěřenci Jareda Bednare vyhráli pouze dva z posledních deseti zápasů a na předposlední Arizonu ztrácí propastných jedenáct bodů.

0:00 Nashville Predators – Dallas Stars

Důležitý zápas dnes sehrají Stars a Predators v Tennessee. Dallaské hvězdy zůstávají letos za vysokými očekáváními a v současné době ztrácí šest bodů na poslední postupovou pozici do play-off, kterou drží právě jejich dnešní soupeř z Nashvillu. Stars tedy potřebují za každou cenu zvítězit, což se jim v této sezoně s Predators podařilo dvakrát ze tří pokusů. 

Trenér Lindy Ruff i letos spoléhá na své duo hvězd Seguin-Benn, které nasbíralo dohromady rovnou stovku bodů. To v Nashvillu je produktivita více rozmělněna mezi větší počet hráčů včetně obránců, nejproduktivnější je pak se 40 body Ryan Johansen, jemuž dýchá na záda letošní nashvillský objev Victor Arvidsson (18+20).

1:30 Boston Bruins – Montreal Canadiens

Velké pozdvižení vyvolal začátkem tohoto týdne vyhazov Claudea Juliena z Bostonu, kde tento zkušený trenér působil již deset let. Bruins přitom nezažívají nikterak špatnou sezonu, momentálně se pohybují stejně jako v přecházejících dvou letech na hraně postupu do play-off s osmibodovou ztrátou na divizního lídra z Montrealu, který právě dnes do bostonské TD Garden přijede. Vzhledem k ne příliš oslnivé formě Canadiens v posledních dnech jsou to však právě Medvědi, kdo by mohl být před dnešním duelem pasován na mírného favorita.

Habs naposledy podlehli týmu St. Louis 2:4, když jediné dva gólové úspěchy zaznamenali Shea Weber s Maxem Paciorettym. Svěřenci Michela Therriena by se dnes v rámci derby s tradičním bostonským rivalem měli představit v takřka kompletním složení, chybět by měl jen dlouhodobě zraněný Brendan Gallagher.

1:30 Buffalo Sabres – Vancouver Canucks

Buffalo si včera v důležitém zápase v boji o play-off vyšláplo na Toronto, které v rámci souboje dvou týmů z Atlantické divize porazilo 3:1, a zisk dvou bodů se pokusí potvrdit dnes proti Vancouveru. Oba týmy se nachází v podobné situaci, před sezonou se toho od nich příliš nečekalo, a přestože ani jeden z celků vyloženě nepřekvapil, nedá se ani říci, že by v případě Sabres a Canucks šlo o špatné sezony. 

Kosatky se nyní nachází na tripu po východním pobřeží, kde naposledy včera těsně podlehli v repríze finále z roku 2011 Bostonu 4:3. Právě výkony na hřištích soupeřů letos v tabulce Vancouver hodně sráží. Canucks uspěli mimo svou arénu pouze sedmkrát a vzhledem k faktu, že Buffalu se také daří spíše doma než venku, jsou právě Sabres mírným favoritem dnešního střetnutí, jenž odstartuje kolem půl druhé hodiny ranní.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.