bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: Blízko nového a velkého kontraktu! Kolik by si McAvoy zasloužil?

14. října 2021, 12:00

Adam Papoušek

Podle nejnovějších informací je pouhou otázkou dní, kdy Charlie McAvoy podepíše nový kontrakt s Bruins. Ten by měl mít maximální možnou délku, a sice 8 let. Je navíc dost možné, že se McAvoy stane jedním z nejlépe placených zadáků ligy. Právem?

Stále teprve 23letý zadák je jasnou jedničkou mezi obránci Bostonu a nejen v našich očích, ale i mezi zámořskými analytiky je stále nedoceněným hráčem napříč fanoušky.

McAvoy dost totiž možná je vůbec nejlepším obráncem celé NHL při hře 5-proti-5 za přibližně poslední tři ročníky. Odvážné tvrzení? Možná.

Jeho jediným dosavadním mínusem bylo to, že nefiguroval na první přesilovkové formaci, tudíž nesbíral tolik bodů jako například Hedman, Josi, Makar či Fox. A jak víme, stále drtivá většina fanoušků má v oblibě upřednostňovat jednoho hráče na úkor druhého na základě kanadských bodů.

Vynikající zadák

Charlie McAvoy už v ročníku 2019/20 předváděl velmi dobré výkony, přičemž zároveň měl jednu z nejtěžších rolí ('role difficulty') mezi všemi zadáky NHL.

Už v tomto ročníku prokázal, že umí výborně zastavovat útoky soupeře před svoji modrou čarou ('denials') a mít také pozitivní vliv na své spoluhráče ('playdriving').

Za zmínku také stojí vynikající hra McAvoye s pukem na hokejce. Především v přechodu ze středního do útočného pásma patřil už tehdy mezi nejlepší obránce ligy.

Americký zadák v posledním ročníku své výkony ještě vylepšil. Cassidy mu sice mírně ulehčil roli oproti předešlému roku, ovšem McAvoy to zužitkoval doslova na výbornou.

Jak bylo řečeno, McAvoy patří mezi vůbec nejlepší obránce NHL při hře 5-proti-5 a loni to jen a jen potvrdil.

Za zmínku také stojí vynikající přínos tohoto obránce při oslabení.

Stručné shrnutí: patří k nejlepším nahrávačům mezi všemi obránci NHL, výborně zastavuje útoky soupeře, má vynikající dopad na své spoluhráče a zároveň vykazuje vynikající statistiky v přechodu z obranného pásma do středního.

Aneb McAvoy nabízí vše, co by dnes moderní a vynikající bek měl zvládat.

Nový kontrakt

Několik zdrojů potvrdilo, že Sweeney, generální manažer Bostonu, jedná už pár dnů s agentem McAvoye ohledně nového kontraktu a vše je na dobré cestě.

Podle posledních informací by měl Charlie McAvoy podepsat kontrakt na osm let s ročním příjmem okolo 9 milionů dolarů.

No, a při pohledu na smlouvy Setha Jonese či Drewa Doughtyho by to byl velmi férový podpis. Boston si pojistí jednoho z nejlepších obránců ligy na jeho nejlepší léta (24-32) a za tři, čtyři roky, kdy by měl platový strop vzrůst hned o několik milionů dolarů, by měla tato dohoda patřit mezi nejlepší v celé lize.

Stejně jako když Boston v roce 2013 předběžně prodloužil s Patrice Bergeronem také na 8 let s ročním příjmem 6,875 milionů dolarů. Tehdy se to zdálo jako velký ranec, za pár let se o tom mluvilo (a zaslouženě) jako o jednom z nejlepších kontraktů v NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.