bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obří smlouva pro Kuzněcova. S Washingtonem si plácl na osm let

4. července 2017, 8:00

David Motloch

Na pěkně dlouhou dobu má o svou hokejovou kariéru postaráno ruský šikula Jevgenij Kuzněcov. Washington si jeho služby hodlal pojistil osmiletou smlouvu za nemalý peníz - dohromady 62,4 milionu dolarů! „Jsme potěšeni, že u nás stráví tak dlouhou dobu,” zní z hlavního města Ameriky.

Talentovaný hokejista z Čeljabinsku se stal v sobotu omezeně volným hráčem, dlouho ale na novou smlouvu čekat nemusel. Generální manažer Capitals Brian MacLellan totiž přispěchal s novou nabídkou, která zajišťuje Kuzněcovovi angažmá v hlavním městě na dalších osm let za celkovou gáži 62,4 milionu dolarů. Pětadvacetiletý hokejista se tak rázem stal druhým nejdražším hráčem Caps, hned za Alexem Ovečkinem, který ročně ukrojí z platového stropu mužstva téměř 10 milionů dolarů. 

Nový kontrakt tedy znamená, že by ruský hračička měl oblékat dres Washingtonu do svých 33 let (pokud jej Caps v budoucnu nevytrejdují). Ročně bude Kuzněcov ukrajovat z platového stropu mužstva 7,8 milionu dolarů. „Jevgenij je přední centr NHL a my jsme potěšeni, že u nás stráví minimálně dalších osm let,” prohlásil GM Capitals a dále pokračoval. „Je těžké najít hráče jeho kalibru, který je v tom nejlepším a dělá z hráčů kolem sebe lepší hokejisty”.

Podpis Kuzněcova byl pro Washington prioritou. Ruský mladík se o výsostné postavení v klubu zasloužil sám svými výkony. V loňské sezóně nasbíral 59 bodů a s 19 vstřelenými brankami skončil třetí v klubové hiearchii. Své osobní maximum zatím předvedl o ročník zpět, v sezóně 2015/16, kdy na jeho účet přistálo rovných 77 bodů. 

Centr Caps tak potvrzuje preference, které na něj vedení klubu dostalo, když se jej v roce 2010 z celkového 26. místa rozhodlo draftovat. Podpis takového kalibru se ale rozhodně neobešel bez vedlejších ztrát. Brian MacLellan musel za Kuzněcova obětovat útočníka Marcuse Johanssona, jehož vyměnil do New Jersey za dva výběry v draftu 2018.

GM Caps totiž už dříve podepsal dlouholeté smlouvy s útočníkem Oshiem a obráncem Orlovem, což do značné míry zatěžilo platový strop mužstva. Podle serveru capfriendly.com může Washington utratit ještě devět milionů dolarů. Dá se očekávat, že tuto částku MacLellan zainvestuje do omezeně volného útočníka Burakovskyho a brankáře Grubauera.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.