bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obviňte Fleuryho lapačku z loupeží! Čerstvý rekordman slavil stylově, byť s hořkou tečkou

18. května 2021, 10:30

Tomáš Zatloukal

Když Martin Biron viděl, jak Marc-André Fleury čaruje proti Minnesotě, prohodil: "Jeho zákroky mi připomínají doby, kdy jsem na ulici hrával hokej s mladšími kluky a předváděl jsem se." Bývalý gólman svérázným způsobem vystihl Fleuryho galapředstavení v kleci Vegas. Frankofonní Kanaďan exceloval, vystřihl famózní semafory i bleskové přesuny, soupeře dováděl k šílenství. Když poněkolikáté vychytal Ryana Hartmana, útočník Wild si ulevil od frustrace a z plných plic zařval.

Hartmanovi se nikdo nedivil. To, co předváděl Fleury v úvodním mači série, bylo neuvěřitelné.

Byť lapil jen 29 střel, tak dominantní výkon mezi třemi tyčemi byste hledali horko těžko. Ono Bironovo srovnání s vytahováním se staršího borce na ostatní má něco do sebe. Pobaví i komentář Davea Webstera, dopisovatele NHL.com. "Fleuryho lapačka dnes byla obviněna z každé loupeže pod sluncem."

Fleury v základní hrací době neinkasoval, poté ovšem jeho koncert ukončila náhlá smrt. Trefa Joea Erikssona Eka rozhodla o tom, že rekordní večer populárního "Flowera" dostane hořkou tečku.

Podívejte se, jak Fleury čaroval a zůstal 60 minut neprůstřelný:

V čem onen rekord spočívá? Jako první brankář v dějinách NHL nastoupil Fleury popatnácté za sebou v play-off. Odpoutal se tak od Tonyho Esposita. Mimochodem, třikrát pro něj skončily vyřazovací boje křepčením se Stanley Cupem.

Kdekdo by čekal, že v šestatřiceti bude za zenitem, jenže on letos prožil jednu z nejlepších sezon a patří ke kandidátům na Vezinovu trofej. Se svým parťákem Robinem Lehnerem se navrch podělil o cenu Williama M. Jenningse.

Do svého rekordního play-off si Fleury přenesl fantastickou formu ze závěru základní části, kdy vyhrál devět mačů za sebou. Od ostatních Zlatých rytířů potřeboval v noci na pondělí jedinou laskavost - pár vstřelených gólů, ty sám nezařídí.

"Je to škoda, že se nám nepodařilo skórovat, měli jsme to pro Flowera dokázat," povídal kapitán Mark Stone. Stejně jako mnozí další smekl před mistrovskou lekcí z gólmanského řemesla, již Fleury předvedl.

Nejlepší zákrok vytáhl patrně proti Kirillu Kaprizovovi. Ruského nováčka vychytal v totální tutovce špičkou vyrážečky. "Šel jsem doleva, ale Kaprizov zamířil opačným směrem. Snažil jsem se co nejrychleji otočit, trefil mě do prstu. Tenhle zákrok mě potěšil," popisoval sám "MAF".

Fleury se dočkal poklony i od kouče Petera DeBoera, kterému svým výkonem splatil důvěru. DeBoer tentokrát zkušeného brankáře upřednostnil před švédským obrem Robinem Lehnerem. "Chytal skvěle. A mé rozhodování bylo jednoduché, byť je luxus mít takovou volbu."

I on vnímá, že je Fleury v laufu. Přidají se k němu dnes večer i hráči v poli?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.