bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ohledně Ničuškina máme vysoká očekávání, říká Nill. Rusa by rád ke Spezzovi a Hemskému

16. srpna 2015, 18:00

Michal Sobotka

V Dallasu bude hrát ve stínu některých spoluhráčů a toho by mohl využít. Ruský útočník Valerij Ničuškin měl v poslední sezoně potíže se zraněním, ale do nového ročníku bude připraven. Generální manažer Jim Nill tak očekává od mladého fovarda velké výkony a uvažuje o obnovení spolupráce s Hemským a Spezzou.

Spezza, Seguin, Sharp. Co se do zvučnosti jmen týče, dostane se ruský mladík Valerij Ničuškin do ústraní zmiňovaných hráčů. Právě z takříkajíc druhé vlny by však mohl zaútočit. „Očekáváme od něj velké věci,“ potvrzuje generální manažer klubu Jim Nill, jenž prožil perné, ale zdá se, že velmi úrodné, léto. Dokazuje to výměna za Sharpa s Oduyou a také zisk Anttiho Niemiho.

Ničuškina může Nill považovat také za posilu. V loňské sezoně stihl dvacetiletý útočník odehrát jen osm utkání, než jej vyřadila ze hry bolavá kyčel a její následná operace. Rodák z Čeljabinsku měl být povolán na mistrovství světa, ale do sestavy Ruska se nakonec nevešel. „Čeká ho v podstatě druhá sezona v NHL, protože v té loňské toho moc neodehrál. Klademe na něj vysoké nároky,“ přiznává Nill.

Mladí jsou na cestě

Bývalému funkcionáři Detroitu se velmi zamlouvala spolupráce Ničuškina se Spezzou a Hemským, kteří spolu sehráli poslední čtyři zápasy sezony. Není tedy vyloučeno, že právě tito tři borci se znovu sejdou v jedné formaci. Obnovení spolupráce by snad mohlo prospět i tápajícímu českému šikulovi. „Chemie v jejich lajně fungovala báječně. Bylo potěšením sledovat ty tři, jak si na ledě rozumějí. Nevidím důvod, proč by to nemohli zopakovat,“ uvádí Nill.

V náročné Západní konferenci roste další adept na vysoké pozice. Patrick Sharp posílil už tak kvalitní ofenzivu týmu a obránce Johnny Oduya je cenným artefaktem do defenzivy. „O naší obranu se všichni strachují, ale máme několik mladých hráčů, kteří by pomalu měli být zapojeni do NHL,“ říká Nill. „Kromě toho jsme získali dalšího brankáře, který by mohl dělat jedničku. S létem jsem spokojený, teď se musíme dostat do play-off a pak se uvidí,“ dodává.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.