bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Panthers vyrukují na rivaly z Tampy i s navrátilcem Barkovem

16. listopadu 2015, 20:00

Michal Muška

Finský útočník Aleksander Barkov se po deseti zmeškaných zápasech vrací do sestavy Floridy, která dnes hostí na domácím ledě rivaly z Tampy Bay. Dnešní program NHL ale nabídne i dalších pět zápasů, ryze kanadský souboj uvidí fanoušci v Montrealu, kam přijede Vancouver. O důležité body se pak bude hrát v kanadském hlavním městě, kde se střetnou divizní soupeři Senators a Red Wings. Souboj týmů, které by chtěly přerušit šňůru porážek, se pak odehraje v St. Louis, kde se představí Winnipeg.

01:00 New York Islanders – Arizona Coyotes

Islanders se vrací do Brooklynu po vydařeném kalifornském tripu, kde vyhráli dva ze tří duelů. Zásluhu na tom měl i Brock Nelson, jenž po povýšení do první lajny k Tavaresovi s Okposem nastřádal během zmíněného tripu čtyři kanadské body. Do branky Isles se dnes pravděpodobně postaví Jaro Halák, který by rád zlepšil svou zatím negativní bilanci v sezoně, když z devíti zápasů vyhrál čtyři.

Do nového Barclays Center dnes poprvé zavítá tým Arizony, který povolal z farmy útočníka Craiga Cunninghama. Kojotům chybí kvůli zranění v horní části těla Steve Downie, stejně tak bude absentovat Nicklas Grossmann, přestože včera trénoval. To se nedá říci o centrech Hanzalovi s Gordonem, ti však dostali pouze volný den a dnes v New Yorku nastoupí. Zda se do branky postaví Mike Smith nebo Anders Lindbäck, trenér Dave Tippett zatím neprozradil.

01:00 Carolina Hurricanes – Anaheim Ducks

Souboj týmů, které mají na kontě pouze 14 bodů, což je jen o dva více než poslední Columbus a Edmonton, se dnes odehraje na ledě Caroliny. Soupeřem Hurikánů budou Kačeři z Anaheimu, pro které je vstup do letošní sezony velkým zklamáním. Ducks dnes načnou čtyřzápasový trip po hřištích soupeřů, po kterém bude následovat série zápasů v Honda Center.

Anaheim se snaží probrat svou tápající ofenzívu povoláním dvou hráčů z farmy v San Diegu, šanci v prvním týmu dostanou Nick Ritchie a Michael Sgarbossa. Carolina zatím nikoho z farmy nepovolává, i přes víkendové zranění obránce Murphyho. Šanci by tak měl dostat český obránce Michal Jordán, který poslední dva zápasy sledoval pouze z tribuny, včera ale trénoval po boku Hanifina. V brance Canes by měl dnes nastoupit Švéd Eddie Läck.

01:30 Montreal Canadiens – Vancouver Canucks

V Bell Centre se dnes domácím Habs postaví Vancouver Canucks, kteří v posledním vzájemném zápase před třemi týdny ukončili neporazitelnost Montrealu v úvodu sezony po vysoké domácí výhře 5:1. Canadiens včera po výhře Rangers přišli o postavení nejlepšího týmu v lize, nic hrozného se ale v Montrealu neděje, přestože v posledních zápasech už Habs nejsou tak suverénní jako v úvodu soutěže.

Naposledy přišla drtivá porážka od Colorada, kterou by dnes domácí nechtěli opakovat. Na straně Vancouveru jsou nejisté starty útočníků Alexe Burrowse a Brandona Suttera, kteří zmeškali včerejší tréninky ve frankofonním městě. Canucks prohráli poslední dva zápasy, přesto drží třetí místo v Pacifické divizi, které zaručuje postup do play-off.

01:30 Ottawa Senators – Detroit Red Wings

Potřetí v sezoně na sebe dnes narazí celky Detroitu a Ottawy. Dosavadní dva zápasy pokaždé vyhrál hostující tým, o výhrách svých celků rozhodli mladíci Matt Puempel a Dylan Larkin. Senátorům dnes však možná bude chybět jejich první centr Kyle Turris, který včera netrénoval a podle kouče Camerona půjde v jeho případě o tzv. „game-time decision“. Pro Turrise by to byla první absence po 272 odehraných zápasech bez přestávky.

Nejistý je také start obránce Cowena a v brance bude chybět kometa loňské sezony Andrew Hammond, která si přivodila blíže nespecifikované zranění na nedělním tréninku. Dnešním hostům z Detroitu bude chybět kvůli chřipce Brendan Smith, zda dostane v brance příležitost Petr Mrázek ještě trenér Red Wings Jeff Blashill neprozradil. V případě výhry v Canadian Tire Centre by Detroit stáhl bodovou ztrátu na svého dnešního soupeře na jediný bod.

01:30 Florida Panthers – Tampa Bay Lightning

Podobně si zatím v probíhající sezoně vedou oba celky z Floridy. Podle toho dopadlo i první letošní vzájemné střetnutí, které před dvěma dny rozhodl v samostatných nájezdech Brandon Pirri. Do sestavy Panterů se dnes poprvé od 22. října vrátí elitní centr Aleksander Barkov, jenž by se měl zařadit zpátky na své místo mezi Jágra a Huberdeaua. Chybět ale bude důležitý obránce Dmitrij Kulikov, jehož místo dnes pravděpodobně zaujme Steven Kampfer.

Na straně Tampy odstoupili ze sobotního zápasu Tyler Johnson a Cedric Paquette, jejichž start je dnes nejistý. Na rozdíl od Johnsona se Paquette, bojující se zraněným kotníkem, do zápasu už nevrátil. Bolts tedy pro jistotu z farmy povolali útočníky Blundena a Marchessaulta.

02:00 St. Louis Blues – Winnipeg Jets

Dva týmy, kterým se v posledních dnech nedaří, se dnes střetnou v St. Louis, kde se představí domácí Blues a hosté z Winnipegu. Téměř měsíc starý zápas v MTS Centre vyzněl lépe pro Bluesmany, o jejichž výhře 4:2 rozhodl dvěma góly Vladimir Tarasenko. Ten je nejproduktivnějším hráčem svého celku, který prohrál poslední dva zápasy, naposledy na domácím ledě s Chicagem. Pátý start v řadě by si v brance St. Louis měl připsat Jake Allen.

Ještě horší formu si do dnešního zápasu přenášejí Jets, kteří prohráli už pětkrát v řadě a přišli o pozici zajišťující postup do play-off. V posledním zápase navíc utrpěl Winnipeg debakl, když prohrál v Nashvillu vysoko 7:0. Do sestavy Jets by se mohl po dvanácti zápasech vrátit Adam Pardy, který včera trénoval po boku Dustina Byfugliena, trenér Paul Maurice ale jeho start zatím nepotvrdil. Winnipeg se dnes poosmé z posledních devíti zápasů představí na ledě soupeře, během tohoto období si Jets připsali pouze dvě výhry.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.