bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Páteční noc nabídne tři duely. Florida přivítá Dallas, Colorado vyzve Arizonu

14. ledna 2022, 20:08

Jan Vojkůvka

Celkem tři utkání nabídne noc z pátku na sobotu v zámořské NHL. Příznivci nejslavnější hokejové ligy světa se mohou těšit na střetnutí mezi Floridou a Dallasem, Minnesotou a Anaheimem a také na duel Colorada s Arizonou.

Noční program odstartuje hodinu po půlnoci souboj Floridy a Dallasu. Domácí se ve Východní konferenci přetahují o čelo celé NHL s hráči Tampy, kteří jsou zároveň jejich rivaly i v Atlantické divizi. Oproti Bleskům však mají odehráno o tři zápasy méně a v případě nočního vítězství nad Dallasem by se tak Panthers k Tampě nejen bodově dotáhli, ale zároveň by ji i přeskočili.

Stars v posledních týdnech hráli výborně na svém ledě, kde sbírali velmi důležité výhry a povedlo se jim zdolat i Floridu, kterou před týdnem udolali 6:5 po samostatných nájezdech. Jenže ve venkovních zápasech je Dallas spíš podprůměrný, což je další výhoda, o kterou se bude moci Florida v noci opírat.

Ve druhém nočním utkání přivítá Minnesota na svém ledě Anaheim, a oproti předchozímu souboji by se mohlo jednat o vyrovnanější partii. Oba týmy dělí v Západní konferenci pouze jeden bod, byť je pravdou, že Wild odehráli prozatím o šest zápasů méně než jejich soupeř.

Ve dvou říjnových zápasech se z výher radovali hráči Minnesoty, kteří navíc v posledních dnech vybojovali hodně cenná vítězství nad Bostonem a Washingtonem, čímž si dodali potřebné sebevědomí po poměrně dlouhé pauze, kterou byli nuceni absolvovat kvůli covidu. Ducks naopak ve svém posledním utkání nestačili na rozjetý Pittsburgh. 

Noční program uzavře duel mezi Coloradem a Arizonou. Favoritem je zde zřejmý - Colorado. Arizona se totiž nachází na samém chvostu celé ligy, a příliš na tom nezměnily ani dvě výhry z posledních třech zápasů, na kterých se výraznou měrou podílel brankář Karel Vejmelka.

Českému gólmanovi se povedlo v posledním utkání s Torontem pochytat 45 z 46 střel soupeře a prokázal, že i za bídnou defenzivou svého týmu dokáže s papírovými předpoklady hodně zamíchat. Očekává se, že do branky naskočí i tentokrát, jenže jestli to bude stačit i na Colorado, které se pohybuje na předních příčkách Západní konference, je otázkou.

Kompletní program

01:00 Florida Panthers - Dallas Stars

02:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks

03:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.