bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poměrně štědrá dvouletá smlouva. Athanasiou bude pokračovat v Chicagu

8. června 2023, 19:04

Jan Vojkůvka

Vedení Chicaga Blackhawks, která má momentálně pod smlouvou u hlavního týmu 14 hráčů včetně brankáře Petra Mrázka, začalo pracovat na budování kádru pro novou sezonu. Generální manažer Kyle Davidson se dohodl na další dvě sezony s Andreasem Athanasiouem, který si dokromady vydělá 8,5 milionu dolarů.

Athanasiouovi, jemuž bude v srpnu 29 let, vypršel jednoletý kontrakt na tři miliony dolarů, který uzavřel s Davidsonem v červenci minulého roku. Přestože kanadsko-řecký hokejista svými výkony nezklamal, rozhodně ani nijak nezářil. V 81 zápasech zaznamenal 20 branek a stejný počet asistencí, přičemž v hodnocení účasti na ledě byl na -29 bodech.

Navzdory tomu, že ani vzdáleně neatakoval své bodové maximum ze sezony 2018/19, kdy v Detroitu zaznamenal v 76 zápasech bilanci 30+24, tak si finančně výrazně polepší. Během následujících dvou let obdrží 4,25 milionu dolarů ročně a zařadí se mezi nejlépe placené hráče Chicaga.

Na obranu Athanasioua je potřeba říct, že jeho 40 kanadských bodů i tak stačilo na třetí místo v produktivitě celé organizace, která v rámci celé NHL skončila třetí od konce.

Během kariéry v NHL zatím Athanasiou hrál ve čtyřech týmech. Od roku 2015 až do výměny v sezoně 2019/20 byl členem Detroitu, než zmíněnou sezonu dohrál v Edmontonu. Další dvě sezony strávil v Los Angeles, než se před uplynulým ročníkem přesunul do Chicaga, kde jsou s jeho službami spokojení.

Chicago Blackhawks celkově čeká hodně perné léto. Kromě draftu, během něhož si celek z Illinois vytáhne z první pozice supertalentovaného Connora Bedarda, se bude muset hodně řešit složení kádru pro sezonu 2023/24. Blackhawks mají bez smlouvy hned pět chráněných volných hráčů a čtyři nechráněné volné hráče. Kromě vyjednávání o nových kontraktech dosavadních členů týmu se dá očekávat výrazná aktivita i na trhu s volnými hráči, který se otevře 1. července.

Kyla Davidsona a jeho podřízené tedy nyní čeká několik hodně dlouhých týdnů. Podpis Athanasioua je jen prvním z mnoha. Na obchody má Chicago pod platovým stropem aktuálně prostor 38 milionů dolarů.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.