bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Proč Vejmelka odráží kotouče kaktusy? Za vším stojí světový designér

24. ledna 2023, 16:00

Tomáš Zatloukal

Rhuigi Villaseñor je známý módní návrhář. V Los Angeles před časem založil vlastní značku Rhude, spolupracuje na vícero velkých projektech. A čerstvě jeho kvalit využívají také arizonští Coyotes. Je to právě Villaseñor, kdo nakreslil nový třetí dres Pouštních psů, Karel Vejmelka si k trikotům, kterým dominuje "kojotí červená", jak stojí na oficiálním klubovém webu, nechal připravit masku i kompletní výstroj. A pokřtil je vítězstvím.

Vítězný křest = dobrá nálada.

V superlativech mluvili hokejisté Arizony po triumfu 4:1 nad Vegas Golden Knights jak o výkonech svých spoluhráčů, tak o nových "uniformách".

"Ten design je skvělý, nic tam zbytečně neruší, je to čistá, elegantní práce," smekl před Villaseňorem Clayton Keller, kterému bylo vyloženě do zpěvu, protože se blýskl hattrickem.

Villaseňor není jen značkou, která by měla dávat novým kouskům v šatníků Yotes punc výjimečnosti. Uznávaný návrhář, který se zaměřuje na tvorbu pro teenagery, navrhl každičký centimetr dresu. Včetně log.

Tužkou mimo jiné vykouzlil působivý font, jemuž kraluje A s hvězdou, odkazující jak na fakt, že kojoti loví v noci, tak na vlajku státu Arizona. Rukávy i pas pak lemují čáry, které mají evokovat tamní poušť.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Gunnarsson (@daveart)

 

Oproti pestré "Kachině", tedy milovanému trikotu z devadesátých let, k němuž se "Pouštní psi" nedávno vrátili, je na barvy Villaseňorův výtvor skoupý. Je ukázkou, jak jde neotřele a zároveň s úctou přistoupit k tradicím.

Vejmelkovi se zamlouvá a nechal si k němu připravit masku od švédského machra Davida Gunnarssona, naprosté špičky v oboru, a také jedinečnou tematickou výstroj, včetně betonů s rozpůlenými kaktusy.

"Jsem z nich nadšený," zhodnotil je po zmíněné výhře, ke které sám výrazně přispěl. "Ale hodně mi pomohli kluci, na kotouče jsem dobře viděl, usnadnili mi to," zůstal jako vždy pokorný.

Chválit musel někdo jiný. "V brankovišti jsme byli silní," sklidil český gólman pochvalu od arizonského kouče Andrého Tourignyho.

Lapil 35 z 36 puků a měl lví podíl na povedeném křtu. Dresy od Villaseňora obléknou Coyotes v této sezoně ještě třináctkrát a Keller si přeje jediné: "Snad v nich pokaždé vyhrajeme." Za to by se jistě nezlobil ani Vejmelka.

Co říkáte na jeho výstroj? A jak se vám líbí nové třetí trikoty Desert Dogs?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.