bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers řeší před pátou bitvou stav Chytila, Tampa znovu bez Pointa

9. června 2022, 19:55

Patrik Czepiec

Začíná se od nuly. Tampa Bay dokázala na domácím ledě naskočit zpátky na vítěznou vlnu a srovnala finále Východní konference na 2:2. Nyní by měli být na tahu opět Rangers, kteří se přesouvají zpátky do oblíbené Madison Square Garden. Jenže možná se budou muset obejít bez skvěle hrajícího Čecha Filipa Chytila. Blueshirts čelí nastartovaným obhájcům, kteří si před pátým duelem stále nechávají v rukávu zastrčené jedno zajímavé eso.

Je jím marod Brayden Point, důležitý střelec, který chybí v sestavě Bolts od konce úvodního kola proti Torontu. Byť tvrdě trénuje, na návrat do zápasového tempa si ještě netroufne.

Šestadvacetiletý centr absentuje kvůli zranění v horní části těla. Předchozí bitvy proti Floridě se vůbec nezúčastnil, dosud nezasáhl ani do konferenčního finále. Obhájci Stanley Cupu ovšem netrpělivě čekají na jeho comeback.

„Upřímně netuším, kdy se vrátí,“ řekl oficiálním ligovým stránkám ještě před odletem do New Yorku trenér Lightning Jon Cooper. „Byl bych překvapený, kdyby se zotavil už pro pátý zápas, ale rozhodně nemůžu vyloučit jeho návrat ve zbytku série,“ potěšil fanoušky.

Predikce hlavního kouče se nakonec naplnila a Point nezasáhne ani do dalšího utkání. V předchozích taženích za pohárem přitom platil za enormně důležitého střelce a rozhodoval klíčové chvíle. 

V posledních sedmi dnech stihl šest tréninků, postupně navyšuje jejich intenzitu. I proto u Lightning začíná vládnout optimismus. Jenže během páteční noci, kdy se misky vah budou znovu naklánět na jednu či druhou stranu, se ještě musí Tampa Bay bez svého snajpra obejít.

„Už jsme za poslední roky byli v situaci, kdy jsme potřebovali vyhrát venkovní zápas. Znovu to dokážeme,“ burcuje parťáky švédský obránce Victor Hedman. 

Oslabení by mohli zažít i newyorští hokejisté. Zápas s pořadovou číslovkou čtyři opustil v průběhu druhé třetiny zraněný Filip Chytil, který vplul do letošních vyřazovacích bojů ve fantastické formě. O jeho startu v pátém duelu se má rozhodnout těsně před úvodním hvizdem.

Podobně je na tom další střední útočník Ryan Strome. Ten se dokonce zúčastnil týmové rozcvičky před čtvrtým konferenčním finále, ale vinou bolístky v dolní části těla nakonec utkání vynechal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.