bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Red Wings a Wild budou dnes v noci usilovat o návrat na postupové pozice

17. března 2016, 20:12

Michal Muška

Včera o pozice divoké karty přišly, dnes mají možnost se na ně zase vrátit. Řeč je o týmech Detroitu a Minnesoty, které se dnes budou snažit zapomenout na úterní nezdary a pokusí se uspět na ledě Columbusu, resp. New Jersey. Tučňáci z Pittsburghu doma potřebují uhrát povinné dva body s Carolinou, zatímco Predátoři se po dlouhé době vrací do vlastní arény, kde přivítají Islanders. O čelo západní konference pak budou na dálku bojovat Stars a Kings.

0:00 New Jersey Devils – Minnesota Wild

Zatímco Minnesota na dálku bojuje s Coloradem o poslední postupový flek na západě, Devils podle očekávání už z bojů o play-off pomalu odpadávají. Ze hry však Ďáblové ještě nejsou a tak mají stále o co hrát. Otázkou je start útočníka Sisla a ve hře je tak hra na sedm obránců, jelikož Devils mají momentálně na soupisce kromě Sisla pouze 11 dalších útočníků, třetí zápas v řadě vynechá zraněný Jordin Tootoo.

Do sestavy Wild by se po dvou zápasech strávených na tribuně mohl vrátit útočník Jason Zucker, který na včerejším tréninku bruslil vedle Koivua s Coylem. Již čtvrtý zápas za sebou pravděpodobně vynechá křídelník Jason Pominville, jehož trápí zranění v dolní části těla. První vzájemný zápas v sezoně vyhrálo New Jersey těsně 2:1, odveta startuje dnes o půlnoci.

0:00 Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes

S nováčkem Matthewem Murraym v brance by dnes měli Penguins vyrukovat v důležitém domácím zápase na Carolinu, na kterou mají Pens v tabulce sedmibodový náskok. Murray se doma představí v tomto kalendářním roce poprvé. Pittsburgh bude spoléhat na svého kapitána Crosbyho, jenž bodoval už v devíti zápasech po sobě (4+10) a stal se tak prvním hráčem v této sezoně, kterému se podobný počin povedl již dvakrát.

Hurricanes potřebují dnes v Pensylvánii nutně zvítězit, aby si zachovali reálnou šanci na postup do vyřazovacích bojů. V této snaze jim nepomůže klíčový obránce Justin Faulk, ani mladý český útočník Andrej Nestrašil. Druhý zápas v NHL tak odehraje obránce Trevor Carrick.

0:00 Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets

I třetí půlnoční zápas nabídne v akci tým, který je na hraně postupu do play-off. V případě Detroitu momentálně spíše za hranou, jelikož na poslední postupovou příčku se po včerejší výhře vyhoupli Flyers. Právě na ledě Philadelphie prohráli předevčírem hokejisté Detroitu veledůležitý zápas 4:3 a dnes tak mají co napravovat. Vítězství proti trápícímu se Columbusu je téměř povinností, domácím ale bude scházet Petr Mrázek, kterému není dobře a brankoviště Red Wings tak dnes obsadí Jimmy Howard.

Trenér Blue Jackets John Tortorella před dnešním zápasem promíchal jednotlivé útoky a Boone Jenner, který se letos prosadil v obou vzájemných střetnutích s Detroitem, se posunul z křídla do středu útoku. Modrokabátníkům nepomůžou obránci Jack Johnson a Dalton Prout. První jmenovaný má po operaci ramena po sezoně, zatímco Prout si odpyká jednozápasový distanc za zákrok na Nikitu Kučerova.

0:30 Toronto Maple Leafs – Florida Panthers

I bez Erika Gudbransona a Jussiho Jokinena vyhrála Florida v Montrealu a vrátila se tak na první místo Atlantické divize. Zatímco kanadský obránce nebude hrát ani dnes, zkušený finský útočník už by se do sestavy Panthers mohl vrátit. Další dva týdny by měl naopak chybět se zraněním chodidla Derek MacKenzie. V brance nastoupí Roberto Luongo.

Jeho protějškem v dresu slavného kanadského klubu by měl být Jonathan Bernier, jenž by si tak připsal třetí start v řadě. V sestavě Toronta by se měl objevit letošní tahoun Leo Komarov, přestože předčasně odstoupil ze zápasu s Bolts a včera netrénoval. Toronto bude dnes usilovat o třetí výhru za sebou a podesáté v sezoně u toho bude i švédský mladík Wiliam Nylander, což znamená, že se mu „spálí“ první rok nováčkovské smlouvy.

1:00 Nashville Predators – New York Islanders

Poprvé po dvou týdnech se Preds představí na domácím ledě, soupeřem jim budou New York Islanders. Nashville přivezl z pětizápasového tripu velice slušných sedm bodů a upevnil si tak první pozici v tabulce divokých karet. „Byl to náš čtvrtý nebo pátý takhle dlouhý trip a je dobré být zpátky doma. Když se jedná o první trip, je to v pohodě, ale u pátého si říkáte, že už je čas se vrátit domů před vlastní fanoušky,“ komentoval návrat na domácí led hlavní trenér Preds Peter Laviolette.

Ostrované nadále bojují se svým městským rivalem o druhé místo v Metropolitní divizi a momentálně zaostávají o dva body (nutno však podotknout, že Rangers odehráli o dva zápasy více). Do sestavy Isles by se mohli dnes vrátit zdraví náhradníci z minulého zápasu Brock Nelson a Shane Prince.

1:30 Dallas Stars – Tampa Bay Lightning

Hvězdy z Dallasu dnes budou hájit první místo v západní konferenci proti silné Tampě a po šesti zápasech se budou moci spolehnout na zkušeného křídelníka Patricka Sharpa, který se vrací po absenci zaviněné zraněním v dolní části těla. Na návrat obránců Klingberga a Jordieho Benna si však musí Stars ještě počkat.

Když se oba týmy střetly v říjnu, Bleskům nepomohly ani dvě branky Stevena Stamkose a podlehly 3:5. Bolts se budou na svého kapitána jistě spoléhat opět, chybět jim však pravděpodobně budou útočníci Cedric Paquette a Valtteri Filppula. V brance Tampy Bay by měla nastoupit jednička Ben Bishop, která se pokusí zamezit páté prohře Lightning z posledních šesti zápasů poté, co Bolts zvítězili devětkrát za sebou.

3:00 Arizona Coyotes – San Jose Sharks

Přestože se Sharks a Coyotes nachází v tabulce Pacifické divize vedle sebe, dělí je propastných 17 bodů a je vysoce pravděpodobné, že zatímco San Jose se po roční odmlce vrátí do bojů o Stanley Cup, Arizona i přes překvapivě dobré výkony zůstane v poli poražených. K zachování naděje potřebují dnes Yotes doma Žraloky porazit a stáhnout tak devítibodový náskok osmého Colorada. Pomoci by jim k tomu mohl i stěžejní obránce Oliver Ekman-Larsson, jenž vynechal poslední tři duely.

Trenér San Jose Peter DeBoer ještě neurčil, zda do dnešního zápasu nastoupí v brance Martin Jones nebo James Reimer, stihl ale vyzdvihnout výkony Brenta Burnse, který vyrovnal klubový rekord Ozolinše v počtu gólů a bodů dosažených obráncem. Na Burnse bude DeBoer pochopitelně spoléhat i dnes, zatímco jiný obránce Dylan DeMelo do dnešního zápasu nezasáhne, byl totiž přeřazen na farmu.

3:30 Los Angeles Kings – New York Rangers

Poslední zápas dnešního programu proti sobě svede finalisty z června 2014. Sérii tehdy lépe zvládli Kings a stejně tomu bylo i v jediném letošním vzájemném souboji v Madison Square Garden, který hattrickem rozhodl slovinský centr Anže Kopitar. Králové mají skvělou formu, což potvrdili skalpem silných týmů Chicaga a Dallasu, a mají tak nakročeno k prvnímu diviznímu titulu od roku 1991 (nenechte se zmást dvěma Poháry z let 2012 a 2014). Do branky Los Angeles by se dnes měl vrátit Jonathan Quick.

I do brankoviště Jezdců by se měl vrátit brankář číslo jedna. Henrik Lundqvist by dnes měl čelit Králům poté, co Raanta včera vychytal Kačery z Anaheimu. Oba včerejší góly Rangers vstřelil obránce Kevin Klein, pro kterého to byl první dvoubrankový večer v kariéře. Jeden ze šlágrů této noci začíná ve Staples Center v půl čtvrté ráno našeho času.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.