bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sharks chtějí dnes v noci zakončit úspěšný trip výhrou na ledě Columbusu, do Montrealu míří Islanders

22. listopadu 2015, 19:07

Michal Muška

Ve formě hrající San Jose dnes zakončí svůj východní trip v Columbusu, zatímco Ďáblové z New Jersey zkompletují svoji sérii zápasů v západní Kanadě. Los Angeles Kings se ve večerním zápase představí na ledě poslední Caroliny a New York Islanders zajíždí na horký led Montrealu, se kterým letos už dvakrát prohráli. Tyto čtyři zápasy dnes nabídne zámořská NHL po nabité sobotní noci.

19:00 Carolina Hurricanes (6-10-3) – Los Angeles Kings (12-7-0)

Dva týmy z opačných koutů tabulky se dnes představí v PNC Areně. Domácí Hurricanes spadli už na poslední místo východní konference, zatímco Králům z Los Angeles stačí relativně slabých 24 bodů na první místo v Pacifické divizi. Oba celky se střetly před měsícem v Kalifornii, a domácí Kings vyhráli díky dvěma gólům Toffoliho a čistému kontu Quicka 3:0. Právě Jonathan Quick by se měl dnes postavit do branky poté, co jeho náhradník Jhonas Enroth nastoupil předevčírem v Detroitu. V brance Caroliny by se pak měl představit Cam Ward, mírně nejistý je start Jordana Staala, který včera netrénoval. Na rozdíl od obránce Ryana Murphyho se však očekává, že Staal do dnešního utkání nastoupí. V zápase, který se hraje pro české fanoušky v přívětivém čase od sedmé hodiny večerní, budou favoritem hosté z Los Angeles, kteří na cizích hřištích vyhráli pět ze sedmi zápasů, Canes naopak doma uspěli zatím pouze ve dvou případech.

23:00 Columbus Blue Jackets (8-13-0) – San Jose Sharks (12-8-0)

Skvělé období prožívají Žraloci ze San Jose, kteří dnes můžou zkompletovat nevídaně úspěšnou sérii venkovních zápasů. Pokud uspějí v Columbusu, bude to pro ně šestá výhra ze šesti zápasů, naposledy Sharks uspěli včera v Pittsburghu, kde přestože byli méně aktivním týmem, vyhráli 3:1. Výborný výkon podal Martin Jones, který by dnes mohl po sedmi startech v řadě dostat volno a přenechat místo Stalockovi. Soupeřem San Jose bude Columbus, který se po ostudném vstupu do sezony oklepal a pod vedením Johna Tortorelly podává podstatně lepší výkony. Po prohře v Ottawě porazili Blue Jackets jednoznačně 4:0 silný Nashville, k čemuž pomohl i bezchybný výkon Sergeje Bobrovského. Ruský brankář by měl nastoupit v brance Columbusu i dnes, šanci v sestavě možná dostane i povolaný obránce Andrew Bodnarchuk, kvůli zranění v horní části těla totiž Columbus postrádá Fjodora Ťjutina.

01:00 Montreal Canadiens (15-4-2) – New York Islanders (10-7-3)

Již potřetí během listopadu se střetnou Canadiens a Islanders. Oba souboje zatím vyhráli Habs, ten poslední před dvěma dny v Brooklynu i díky prvnímu dvougólovému večeru Jeffa Petryho v kariéře, dvakrát se gólově prosadili i Brendan Gallagher a Brock Nelson. Jaroslava Haláka nahradil v brance v průběhu zápasu Thomas Greiss a ještě není jasné, kdo se postaví do branky dnes na ledě lídra Atlantické divize. Za Montreal nastoupí podruhé za sebou jednička Carey Price, chybět ale bude centr Torrey Mitchell, který byl v sobotu zařazen na listinu zraněných hráčů. Vedení Habs zareagovalo povoláním útočníka Svena Andrighetta z farmy v St. John’s. Canadiens na dálku bojují s Rangers o první místo ve východní konferenci, naproti tomu Islanders nemají ideální formu a momentálně drží na východě divokou kartu, dnes by tedy rádi Montreal konečně porazili.

04:00 Vancouver Canucks (8-7-6) – New Jersey Devils (10-8-1)

Nečekaně dobrý úvod sezony zažívají v New Jersey, jejich severozápadní výlet jim však zatím vůbec podle představ nevychází. Devils padli v Calgary i v Edmontonu a dnes ve Vancouveru budou mít poslední šanci přivézt ze třízápasového kanadského tripu alespoň nějaký bod. Ďáblové by rádi navázali na dva týdny starý vzájemný zápas v Prudential Center, kde vyhráli díky gólu Palmieriho 4:3 v prodloužení. Do branky New Jersey se dnes vrátí Cory Schneider, start Patrika Eliáše po zranění kolene se však zatím o pár dní odkládá. Pro Vancouver se dnes jedná o druhý domácí zápas ve dvou dnech, v tom včerejším Canucks porazili Chicago vysoko 6:3 a ukončili tak čtyřzápasovou šňůru porážek. V zápase zářili především bratři Sedinové, Daniel nastřílel hattrick a jeho dvojče Henrik zažilo dokonce pětibodový večer (1+4). Kosatkám nadále chybí zraněný centr Brandon Sutter, brankáře pro dnešní zápas zatím hlavní trenér Desjardins neurčil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.