bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sheahan oficiálně Krakenem! U nováčka NHL podepsal jednoletou smlouvu

2. září 2021, 8:53

Daniel Fekets

Devětadvacetiletý útočník Riley Sheahan si během své kariéry v NHL zahraje za šestý klub. Po štacích v Detroitu, Pittsburghu, Floridě, Edmontonu a Buffalu se dohodl na roční smlouvě s týmem Seattle Kraken. Během svého působení na západě Spojených států amerických si přijde na 850 tisíc dolarů.

Angažování Sheahana si generální manažer Krakenů Ron Francis pochvaloval. „Jsme nadšení, že v organizaci můžeme přivítat takového hráče. Je to všestranný útočník, který nám pomůže na obou stranách kluziště,“ nechal se slyšet.

Kanadský forvard může nastupovat jak na levém křídle, tak i na pozici centra. Jeho hlavní předností je černá práce. Skvěle ovládá hru na brankovišti soupeře, pravidelně si připisuje dobrá čísla v úspěšnosti na vhazování a neméně cenný je pro své týmy i v početních nevýhodách. V Seattlu na něj s největší pravděpodobností čeká místo ve třetí či čtvrté formaci.

Nejdelší část své kariéry strávil v Detroitu. Organizace Red Wings jej také draftovala v prvním kole v roce 2010. NHL si poprvé zahrál už v sezoně 2011/2012, až o dva roky později se však stal stabilním článkem základní sestavy Detroitu.

Ve svých prvních dvou kompletních sezonách za Red Wings prokázal vítěz Calder Cupu z roku 2013 svůj bodový potenciál. Ročník 2014/2015 byl pro něj tím dosud nejlepším. V devětasedmdesáti zápasech si připsal 36 kanadských bodů, vidět byl i v následném play-off.

Sheahanův raketový růst se však v následujících letech mírně zastavil. Další sezony už z jeho pohledu tak povedené nebyly, přičemž v ročníku 2016/2017 získal jen 13 kanadských bodů a ve statistice +/- měl záporných 29 čísel.

Brzy poté se stěhoval do Pittsburghu, v jehož dresu odehrál jen něco málo přes sezonu. V dalším roce byl vyměněn na Floridu, za kterou stihl nastřádat 33 zápasů.

V sezoně 2019/2020 si zahrál za Edmonton. Po boku Connora McDavida ale nezvládl kvalifikační kolo v podzimním play-off, jeho celek tehdy nestačil na Chicago.

Časté stěhování Sheahana neminulo i v sezoně minulé. To si zahrál za Buffalo, jemuž pomohl jen třinácti kanadskými body ve třiapadesáti zápasech. U Šavlí se musel spokojit s posledním místem.

Riley Sheahan je respektován i mimo hokejové prostředí. Fanoušci jej mohou znát z podcastu Speak Your Mind, ve kterém se zaměřuje na duševní zdraví. Do svého pořadu si pravidelně zve sportovce a hudebníky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.