bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Situace se Zadinou se vyjasňuje. Zájem mají mít tři týmy

28. srpna 12:00

David Zlomek

Zvěsti o příchodu Filipa Zadiny do Buffala Sabres v rámci kontraktu na zkoušku, které se objevily včera, byly vyvráceny. Sám jeho agent mluví o tom, že útočník má více možností, kde podobný typ smlouvy podepsat.

Nedávné zprávy o tom, že pravé křídlo Filip Zadina podepíše profesionální smlouvu s Buffalem, jsou nepřesné. Dřívější informace, které kolovaly v úterý dopoledne a které zveřejnil Pavel Bárta z Deníku Sport, se ukázaly jako mylné. Podle Zadinova agenta Darrena Ferrise hráč ve skutečnosti jedná o smlouvě s jiným týmem. 

Ferris potvrdil, že Zadina jedná až se třemi kluby NHL. Kevin Weekes z ESPN rovněž uvedl, že český útočník zkoumá více možností, a odmítl tvrzení o blížícím se kontraktu s Buffalem.

Zadina, který v listopadu oslaví 25. narozeniny, byl původně draftován Detroitem Red Wings jako šestý hráč v celkovém pořadí draftu 2018. Navzdory velkým očekáváním byly jeho výkony v Detroitu neuspokojivé. Během pěti sezon v dresu Red Wings zaznamenal Zadina 68 bodů ve 190 zápasech.

Po vzájemném ukončení smlouvy s Detroitem loni v létě podepsal Zadina roční smlouvu na 1,1 milionu dolarů se San Jose Sharks. Přestože dosáhl na 13 gólů, jeho celkové výkony se výrazně nezlepšily, když si připsal 23 bodů a nejhorší hodnocení v kariéře -44. Žraloci se rozhodli nepředložit mu kvalifikační nabídku a Zadina se stal nechráněným volným hráčem.

Bylo trochu překvapivé, že ještě nebyl podepsán, a tak se zprávy o kontraktu na zkoušku zdály být rozumné. Možná jsou jeho jednání s Buffalem záložním plánem.

Co se týče toho, které týmy se o Zadinu zajímají, to není jasné. Na sociálních sítích koluje spousta spekulací, fanoušci několika týmů poznamenávají, že by se o něj jejich kluby měly ucházet. „Spekulovalo se ještě o Torontu Maple Leafs, Coloradu Avalanche a Montrealu Canadiens,“ dodal Bárta na svém profilu na síti X. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.