bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smolná sezona pokračuje. Hischier má po ráně pukem zlomeninu v obličeji

6. března 2021, 12:30

Jan Vojkůvka

Smůla, která v této sezoně provází vycházející hvězdu New Jersey Devils, Nica Hirschiera, stále nekončí. Ve čtvrtek bylo oznámeno, že dvaadvacetiletý útočník utrpěl po zásahu pukem do hledí své helmy zlomeninu v obličeji a na led se několik týdnů nevrátí. Odhady léčby se různí, ze hry ale může být i šest týdnů.

Ke zranění Hischiera došlo na konci února v souboji mezi jeho Devils a Washingtonem. Pět minut před koncem schytal Hischier tvrdou ránu pukem do plexiskla na své helmě po střele spoluhráče PK Subbana. Z obličeje mladého útočníka okamžitě začala stékat krev a duel pro něj skončil.

Ač nakonec z celé situace odešel Hischier se zlomeninou v obličeji, mohlo být mnohem hůře. Tečovaná Subbanova střela totiž trefila již zmíněné hledí na helmě a pokud by tato zábrana v cestě letícímu puku nestála, mohlo by zranění Švýcara být mnohem vážnější.

O možném termínu návratu Hischiera na led se zatím nespekuluje a Švýcar byl umístěn na marodku s tzv. statusem week-to-week, tedy že bude scházet několik týdnů. Zlomeniny v obličeji se v drtivé většině případů léčí dva až šest týdnů, ale vždy záleží na rozsahu a typu zranění.

Pro dvaadvacetiletého forvarda se jedná o další smolnou komplikaci v probíhající sezoně. Už na začátku ročníku musel kvůli zranění nohy a covidovému protokolu vynechat 11 zápasů. Svůj debut absolvoval až 20. února proti Buffalu, kdy byl také zvolen novým kapitánem New Jersey. Od té doby stihl odehrát pět zápasů s bilancí 2 branek a 1 asistence.

Hischier s New Jersey uzavřel novou smlouvu v říjnu 2019, kdy se týmu upsal na sedm let v hodnotě 50,75 milionů dolarů. Tento kontrakt vešel v platnost na začátku tohoto ročníku.

Lindholm ze hry na šest týdnů

Trable hlásí také z Anaheimu. Ducks ve čtvrtek oznámili, že obránce Hampus Lindholm utrpěl zlomeninu levého zápěstí a bez svého beka se budou muset obejít dlouhých šest týdnů. 

Sedmadvacetiletý Švéd se zranil v prodloužení sobotního utkání proti Vegas. Kvůli zranění v horní polovině těla vynechal tři zápasy a až nyní byl přesný důvod absence odhalen.

Kvůli zlomenému zápěstí přišel Anaheim o výraznou oporu, Lindholm totiž v této sezoně odehraje v průměru 22 minut na zápas. Pro trápící se tým je to tak další rána, která mu v nějakém zázračném zmobilizování sil, a zvednutí se ze dna Západní divize, nepomůže.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.