bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Spekulace potvrzeny! Kessel je ve Vancouveru, o smlouvu ale musí ještě zabojovat

14. února 16:00

Jan Vojkůvka

Phil Kessel, který od konce minulé sezony marně hledal angažmá, se výrazně přiblížil další smlouvě v NHL. Tento týden přicestoval do Vancouveru, kde se pokusí přesvědčit vedení, že během uplynulého půl roku nezahálel. Trénovat bude na farmě v Abbotsfordu, načež se rozhodne o jeho osudu.

O tom, že by o služby šestatřicetiletého útočníka měli mít zájem ve Vancouveru, se spekulovalo od minulého týdne. V úterý se pak tyto spekulace potvrdily, když Phil Kessel dorazil na letiště ve Vancouveru a zamířil na setkání s vedením Canucks.

Podle dostupných informací dorazil na letiště i se svou výstrojí, měl tak předem jasno, že nejde jen o formální setkání. To se posléze potvrdilo, když generální manažer Patrik Allvin vydal přes oficiální účet Vancouveru Canucks na sociálních sítích prohlášení: „Phil dorazil do Vancouveru a tento týden bude trénovat v Abbotsfordu.“

Zjednodušeně řečeno to znamená, že Kessel bude trénovat pod dohledem trenérského štábu farmářského týmu a bude se snažit potvrdit, že stále má výkonnost na to, aby si vysloužil v NHL kontrakt. Vyloučeno není ani to, že dostane smlouvu na zkoušku v AHL a odehraje nějaký soutěžní zápas. Profesionální smlouvy na zkoušku jsou v AHL rozdílné oproti NHL, jelikož v nižší soutěži je možné na základě PTO nastoupit až ke 25 zápasům.

Pokud Kessel přesvědčí Allvina i prezidenta hokejových operací Jima Rutherforda, že stále může týmu NHL nabídnout kvalitní služby, v takovém případě by pravděpodobně obdržel nejnižší možnou smlouvu do konce sezony. Vancouver totiž nemá příliš prostoru pod platovým stropem. Zároveň by musel některého z hráčů odeslat o úroveň níž.

Američan se zkušenostmi z 1286 zápasů základní části NHL, jenž je rovněž současným Iron manem ligy s 1064 odehranými zápasy v řadě, v minulé sezoně nastupoval za Vegas. S Rytíři se mu povedlo získat třetí prsten pro vítěze Stanley Cupu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.