bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tahákem noci je souboj dvou posledních šampionů, ubrání Kings nezastavitelného Kanea?

28. listopadu 2015, 18:00

Michal Muška

Po netradičně nabité páteční noci je na řadě sobota, oblíbený den všech fandů NHL. Nejslavnější hokejová liga světa dnes nabídne celkem dvanáct zápasů, přičemž nejočekávanější souboj se odehraje ve Staples Center, kde se představí poslední dva vítězové Stanley Cupu. Sobotní program otevře už v půl osmé večer našeho času střetnutí mezi Rangers a Flyers. Washington, Montreal a Ottawa se pak pokusí přidat páté výhry v řadě, zatímco Stars budou na ledě Minnesoty usilovat už o desáté listopadové vítězství.

19:30 New York Rangers (16-5-2) – Philadelphia Flyers (8-10-5)

Ve velmi příznivý čas pro evropské fanoušky se odehraje zápas mezi Rangers a Flyers. Domácí do něho v Madison Square Garden nastoupí bez Dereka Stepana, který se zranil ve včerejším zápase proti Bostonu. I přes dvě porážky v řadě se dá očekávat další start Henrika Lundqvista v brance New Yorku, jeho protějškem by měl být Steve Mason, který se v posledních zápasech pravidelně střídá s Michalem Neuvirthem.

Flyers venku zatím vyhráli pouhé tři zápasy, dnes by tak rádi navázali na včerejší úspěch proti Predátorům, který jim v prodloužení vystřelil už podruhé z posledních tří zápasů obránce Shayne Gostisbehere. Pro Philadelphii tímto zápasem začíná třízápasová série venkovních zápasů, v týdnu se Letci představí ještě na ledě Ottawy a New Jersey. Dnes se bude jednat o druhý vzájemný zápas obou týmů v této sezoně, více jak měsíc staré utkání v Pensylvánii vyhráli po nájezdech Flyers.

01:00 Toronto Maple Leafs (7-10-5) – Washington Capitals (16-5-1)

Odlišné vstupy do sezony za sebou mají týmy Toronta a Washingtonu, v posledních dnech ale hrají oba celky dobře. Leafs jsou však i přes zlepšené výkony na posledním místě východní konference, to Capitals po čtyřech výhrách v řadě už dýchají na záda lídra Metropolitní divize z New Yorku. Do branky Washingtonu by se dnes mohl postavit Němec Grubauer, jednička Braden Holtby včera přispěla třiceti úspěšnými zákroky k výhře proti Lightning.

Na domácí straně by pak měl po zranění opět nastoupit James Reimer, který v předchozích týdnech předváděl fantastické výkony a držel Javorové Listy nad vodou. Oba týmy se střetly před třemi týdny v hlavním městě Spojených států a o výhře domácích rozhodl v samostatných nájezdech Alexander Ovečkin, jenž je s dvanácti góly tradičně nejlepším střelcem Caps.

01:00 Montreal Canadiens (18-4-2) – New Jersey Devils (11-9-2)

Druhý zápas ve dvou dnech dnes spolu sehrají Montreal Canadiens a New Jersey Devils. Včerejší vyrovnané měření sil v Prudential Center nakonec dopadlo lépe pro Habs, kteří díky gólu Andrighetta v páté sérii nájezdů vyhráli 3:2. Pro Montreal to bylo už čtvrté vítězství v řadě, Habs se díky této sérii vrátili zpátky na čelo celé soutěže.

Ďáblové z New Jersey naopak vypadli z pozic zajišťujících postup do play-off, kam by je mohla dnešní výhra vrátit. V Bell Centre zatím však uspěly pouze tři týmy, přestože jednička Habs Carey Price je opět zraněná. Ani jeden z trenérů zatím neprozradil, jakého muže dnes vyšle do branky, ve včerejším střetnutí se představili Schneider s Condonem.

01:00 Tampa Bay Lightning (11-10-3) – New York Islanders (11-8-4)

Poprvé v sezoně se střetnou dva aktuální sousedé v tabulce východní konference. Zatímco Ostrované jsou momentálně posledním postupujícím, Blesky se nachází těsně pod čarou. Oba týmy měly před sezonou vyšší ambice, zejména Tampa však zatím nehraje podle očekávání.

Bolts se v posledních dnech zlepšili a vyhráli tři zápasy v řadě, jejich šňůra však skončila včera na ledě Washingtonu, kde Lightning prohráli 4:2, navíc přišli o Tylera Johnsona. V brance se představil ruský náhradník Vasilevskij, dnes se dá tedy očekávat start jedničky Bena Bishopa, proti kterému by měl nastoupit Thomas Greiss. Do sestavy Ostrovanů se ve čtvrtek vrátil Ryan Strome, který zatím nenaplňoval v této sezoně vysoká očekávání, po návratu do sestavy se však uvedl gólem.

Zajímavé střetnutí čeká i dva hvězdné kanadské kapitány obou týmů, kteří však zatím zůstávají v této sezoně za očekáváním. Oba jsou sice nejproduktivnějšími hráči svých celků, zatímco John Tavares si ale zatím udržuje přesně jeden kanadský bod na zápas, Steven Stamkos má po 24 duelech na kontě pouze 17 bodů.

01:00 Pittsburgh Penguins (13-8-1) – Edmonton Oilers (7-14-2)

Nová sezona, staří Oilers. Edmonton od zranění Connora McDavida nepředvádí dobré výkony a opět se nachází na samém chvostu celé NHL, dnes navíc zajíždí na led Pittsburghu, kterému se doma poměrně daří. Pro Olejáře se dnes jedná o čtvrtý zápas z jejich pětizápasového tripu, ze kterého zatím vytěžili jediný bod. Do jejich sestavy by se dnes mohl vrátit obránce Justin Schultz, do branky domácícho Pittsburghu by pak měl počtvrté v sezoně nastoupit náhradník Jeff Zatkoff.

Marc-Andre Fleury včera předvedl v Columbusu 41 úspěšných zákroků, prohru svého celku v prodloužení ale neodvrátil. Sidney Crosby během zápasu odstoupil pro menší zranění, poté se ale vrátil a prodloužil svou bodovou šňůru na čtyři zápasy. Penguins a Oilers se střetli na začátku listopadu v Albertě, kde zásluhou Phila Kessela vyhráli hosté těsně 2:1.

02:00 St. Louis Blues (14-6-3) – Columbus Blue Jackets (10-14-0)

Blue Jackets se po solidních výkonech z poslední doby konečně odpoutali z posledního místa východní konference, na příčky zajišťující postup do play-off mají ale stále šestibodovou ztrátu. Snížit se jí pokusí dnes v Missouri, kde nastoupí proti silným Bluesmanům. Do sestavy St. Louis by se mohl vrátit obránce Joel Edmundson, v brance už počtrnácté během posledních šestnácti duelů nastoupí Jake Allen.

Ofenzivní obránce Kevin Shattenkirk se pak pokusí bodovat v osmém zápase v řadě, během předchozích sedmi nakupil celkem devět kanadských bodů. Hosté z Columbusu sehrají třetí zápas ve čtyřech dnech, naposledy včera vyzráli v prodloužení na Pittsburgh. Po dobrém výkonu brankářské jedničky Bobrovského by dnes měl dostat příležitost Curtis McElhinney.

02:00 Nashville Predators (12-6-4) – Buffalo Sabres (9-12-2)

První ze tří domácích zápasů v nadcházejících dnech sehrají Preds se Sabres, se kterými se utkali už před třemi dny v Buffalu. Zásluhou bývalého útočníka Sabres Codyho Hodgsona tam vyhráli 3:2, včera naopak v prodloužení neuspěli na ledě Philadelphie. Po sedmnácti zápasech bez vstřelené branky se konečně prosadil Filip Forsberg, zranil se ale útočník Gabriel Bourque, jehož dnešní start proti Buffalu je nejistý.

Sabres včera porazili 4:1 Carolinu a po šesti porážkách se konečně radovali z výhry. Osmým gólem v sezoně k ní pomohl nováček Jack Eichel, po více jak dvou letech se prosadil i obránce Josh Gorges. Dobrý zápas odchytal proti Canes Chad Johnson, dnes v Nashvillu by však mohl nastoupit nováček Linus Ullmark.

02:00 Minnesota Wild (11-7-3) – Dallas Stars (18-5-0)

Už o desáté vítězství v listopadu budou dnes Stars usilovat na ledě Minnesoty. Po včerejším startu Anttiho Niemiho v domácím vítězném zápase proti Vancouveru by dnes mohl dostat v brance Dallasu šanci nováček Jack Campbell, Kari Lehtonen je totiž zraněný. Na druhé straně pravděpodobně dostane po více jak měsíci příležitost Darcy Kuemper, do sestavy se po jedenácti zápasech vrací i útočník Justin Fontaine.

Minnesotě se v poslední době nedaří, z posledních šesti zápasů vyhrála pouze jediný a v tabulce se už pohybuje na hraně postupu do play-off. To Dallas s výjimkou výbuchu proti Ottawě pokračuje ve výborných výkonech, hlavní podíl na tom má především úžasně hrající duo Benn-Seguin, které dohromady nasbíralo už 65 bodů. Více jak bod na zápas navíc sbírá i nejproduktivnější obránce soutěže John Klingberg.

04:00 Colorado Avalanche (8-13-1) – Winnipeg Jets (11-11-2)

Dva nejhorší týmy silné Centrální divize se dnes představí v Denveru, kam zavítá Winnipeg. V brance Jets si včera připsal úspěšný debut v NHL Connor Hellebuyck, který přispěl k výhře 3:1 nad Minnesotou. Domácí svatyni bude potřetí za sebou strážit Sergej Varlamov, jenž má nadále plnou důvěru trenéra Roye, přestože byl po třech inkasovaných gólech od Ottawy ve středu vystřídán.

V sestavě Avalanche by se měl představit útočník Andrew Agozzino, kterého si vedení Colorada vytáhlo z farmy v San Antoniu, kam naopak zamířil švédský forvard Dennis Everberg. Útočníci Mitchell a Tanguay se už blíží návratu do sestavy, dnes je však domácí fanoušci pravděpodobně ještě neuvidí. Pro oba týmy dnes půjde o odvetu za pět dní starý zápas, který v MTS Centre vyhrály Laviny 4:1.

04:00 Arizona Coyotes (12-9-1) – Ottawa Senators (12-5-5)

Skvěle hrající Senátory se dnes pokusí doma zastavit Kojoti z Arizony, kteří na ledě svého dnešního soupeře v říjnu vyhráli 4:1 zásluhou hattricku Dána Mikkela Boedkera. Coyotes včera udolali v prodloužení Calgary a díky druhé výhře v řadě se vrátili na třetí místo Pacifické divize. Senators si po čtyřech výhrách v řadě udržují postavení čtvrtého nejlepšího týmu východu, naposledy uspěli v přestřelkách v Dallasu a Coloradu.

V jejich sestavě by se měl i přes včerejší absenci na tréninku představit mladík Lazar. Arizona se pokusí vítězně uzavřít zatím stoprocentní domácí trojzápas, kouč Dave Tippett i první centr Martin Hanzal se však shodli na tom, že k tomu budou potřebovat lepší výkon než včera proti Flames. Yotes však zásluhou Ekmana-Larssona včerejší zápas zvládli v prodloužení, a připravili tak svému trenérovi Tippettovi 500. výhru v NHL.

04:00 San Jose Sharks (13-9-0) – Calgary Flames (8-13-2)

První z pěti vzájemných střetnutí v sezoně dnes odehrají Sharks a Flames v Kalifornii. Všechny tři loňské zápasy v SAP Center vyhrálo Calgary, letos je ale situace jiná a Flames se krčí na předposledním místě Pacifické divize. Žraloci jsou naopak zásluhou výborných výkonů na hřištích soupeřů na druhém místě Pacifiku, doma se jim však nedaří podle představ, když z devíti zápasů vyhráli pouhé tři, naposledy podlehli 2:5 Chicagu.

V jejich brance by se dnes opět měl představit dobře chytající Martin Jones, jeho protějškem by mohl být navrátilec Hiller, jelikož Fin Karri Rämö včera chytal na ledě Arizony. Nejproduktivnější hráči obou týmů Joe Pavelski a Johnny Gaudreau mají oba na kontě 21 kanadských bodů, jejich týmy na ně dnes budou jistě opět spoléhat.

04:30 Los Angeles Kings (13-8-1) – Chicago Blackhawks (13-8-2)

S takřka totožnou bilancí vstupují do druhého vzájemného zápasu v sezoně Kings a Hawks. Ten první na začátku listopadu vyhrálo Chicago 4:2, když vítěznou branku vstřelil finský mladík Teuvo Teräväinen. Nejsledovanější postavou zápasu bude útočník Chicaga Patrick Kane, který bodoval už osmnáctkrát v řadě, čímž dorovnal americký rekord Eddieho Olczyka a Phila Kessela.

Pokud si tedy dnes připíše Kane alespoň bod, počiny svých dvou krajanů překoná. Zabránit se mu v tom pokusí Jonathan Quick, který by dnes měl podle všeho nastoupit do branky, jeho protějškem by po včerejším startu Crawforda mohl být Scott Darling. Králům nadále chybí útočník Dwight King, domácí by měli dnes nastoupit ve stejném složení jako při středeční prohře v Tampě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.