bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa ruší Archibaldův kontrakt. Místo něj už angažovala náhradu

10. září 2023, 12:33

Jan Vojkůvka

Dvouletá smlouva v hodnotě 1,6 milionu dolarů, kterou Josh Archibald uzavřel s Tampou Bay na začátku července, se brzy stane minulostí. Oznámil to generální manažer Blesků Julien BriseBois. Důvodem má být rozhodnutí Archibalda, že si potřebuje vzít od hokeje přestávku.

Třicetiletý Archibald, jenž v minulé sezoně hrál za Pittsburgh a v 62 zápasech zaznamenal bilanci 6+6, podepsal smlouvu s Tampou hned 1. července. Měl být akvizicí do třetí či čtvrté formace, jakýmsi doplněním kádru, který neměl pod platovým stropem zrovna velké prostředky, aby sháněl výraznější posily (z tohoto hlediska dostal zajímavější kontrakt pouze Conor Sheary na dva miliony ročně).

V dresu Blesků se ale nakonec Archibald nepředstaví. Útočník, který v NHL odehrál doposud 305 zápasů v základní části v dresech Penguins, Coyotes a Oilers, si totiž potřebuje od hokeje odpočinout. Kvůli porušení smlouvy tak generální manažer týmu sáhl k jejímu zrušení.

„Byl jsem informován Joshovým agentem, a také Joshem samotným v následné konverzaci, že teď nějaký čas neplánuje hrát hokej, a tak se nebude hlásit do tréninkového kempu,“ vysvětloval BriseBois nečekanou situaci. „V důsledku toho byl Josh umístěn na listinu nechráněných hráčů za účelem zrušení jeho smlouvy,“ dodal s tím, že Archibaldovi i jeho rodině přeje do budoucna vše nejlepší.

Prakticky okamžitě po zjištění, že Archibald nedorazí na tréninkový kemp, začal BriseBois jednat a zajistil pro svůj tým náhradu. Jednoleté smlouvy na 800 tisíc dolarů se dočkal osmadvacetiletý Tyler Motte.

Rodák z Port Huronu v Michiganu, jenž většinu kariéry strávil ve Vancouveru, v uplynulé sezoně nastupoval za Ottawu a New York Rangers. V dresech těchto týmů naskočil do 62 zápasů, v nichž dal osm branek a přidal jedenáct asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.