bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tiše a v ústraní. Veterán s více než 800 starty v NHL oznámil přes podcast konec kariéry

22. července 2023, 19:16

Jan Vojkůvka

Americký útočník Nate Thompson, který plnil roli asistenta kapitána v Tampě či Montrealu, oficiálně ukončil kariéru. Svůj konec oznámil prostřednictvím podcastu Empty Netters. K rozhodnutí dospěl poté, co v uplynulé sezoně neobdržel smlouvu v NHL a ročník strávil v AHL.

„Už dál hrát nebudu. Končím,“ oznámil Thompson v podcastu Empty Netters. „Zatím jsem to oficiálně nikde neoznámil, takže tohle je ono,“ potěšil moderátory podcastu tím, že získali exkluzivní informaci, kterou vypustili do světa.

Krátké video z tohoto podcastu zveřejnil i na svém Twitteru, kde potvrdil konec své kariéry. „Od svých čtyř let až do osmatřiceti byl hokej mým životem a nejlepším přítelem. Jsem za to nesmírně vděčný, stejně jako za všechny skvělé lidi, které jsem potkal, a za přátelství, která jsem navázal. Všechno dobré musí jednou skončit, takže děkuji všem, kteří mě na této cestě podporovali,“ napsal.

Osmatřicetiletý Thompson nikdy nepatřil k útočným esům. Byl to spíš dříč v tzv. bottom six, tedy defenzivně laděný forvard pro třetí či čtvrtou formaci. Přesto dokázal v NHL odehrát 844 zápasů a dalších 86 startů připsal v play-off. Jako defenzivní útočník nebyl v pozici, kdy by mohl útočně zářit, proto zakončil kariéru s bilancí 65 branek a 99 asistencí v základní části NHL.

Svou kariéru na nejvyšší úrovni zahájil v Bostonu, který ho draftoval v šestém kole v roce 2003. Na led NHL nakoukl v sezoně 2006/07 právě v dresu Bruins, pouze však ke čtyřem zápasům. Jinak byl „farmářem“ v Providence, kde ale byl po nějaký čas dokonce kapitánem týmu.

Zlom nastal v roce 2008, kdy se přesunul do New Yorku Islanders a pevně se usadil v NHL. V sezoně 2009/10 byl vyměněn do Tampy, se kterou spojil kariéru až do léta 2014 a v březnu 2013 získal od Steva Yzermana smlouvu na čtyři roky v hodnotě 6,4 milionu dolarů. Pro Thompsona to byla životní smlouva, už nikdy totiž tak dlouhý a hodnotný kontrakt nezískal. Jenže v Tampě nakonec nezůstal, po jednom roce platné smlouvy se stěhoval do Anaheimu.

V roce 2017 uzavřel jako volný hráč dvouletou smlouvu s Ottawou, která jej ale hned během první sezony vytrejdovala do Los Angeles. Z Kings byl v sezoně 2018/19 pro změnu vyměněn do Montrealu a na konci základní části 2019/20 se zase stěhoval do Philadelphie. Své pendlování pak zakončil v sezoně 2020/21, kdy hrál za Winnipeg, a v sezoně 2021/22, kdy se vrátil do Philadelphie.

Drtivou část sezony u Flyers ovšem proseděl na marodce kvůli zranění ramene. To ho omezilo na pouhých 33 zápasů a svým způsobem vzalo i možnost pokračovat v NHL. Stárnoucího defenzivního útočníka, jehož tělo bylo už dost zhuntované, si na trhu s volnými hráči před sezonou 2022/23 nikdo nevšiml. A tak vzal s povděkem možnost hrát alespoň v AHL za Ontario Reign, v jehož dresu naskočil do 32 zápasů (z toho dvou v play-off).

Bronzový medailista z mistrovství světa 2013, kde byl zároveň asistentem kapitána, si po své štaci v nižší zámořské soutěži řekl, že to bylo krásné, ale bylo toho dost. A ve 38 letech rodák z Anchorage ukončil kariéru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.